Foto: Jolanda Luik

De werkgroepleden van Platform Gehandicapten Mill hebben een drukke periode afgesloten. Mario Peters (secretaris van het PGM) overhandigde op maandag 31 augustus 2020 een nieuwe PGM folder aan wethouder Erik van Daal.

Een enthousiaste Mario vertelde toen dat het laatste half jaar, ondanks Corona, hard gewerkt is aan een beleidsplan, een nieuwe logo - en huisstijl voor het PGM en dat binnenkort ook een nieuwe website online zal komen.

De website is inmiddels al weer drie weken in de lucht en heeft veel bezoekers getrokken. Op de website staat uitgebreide informatie die belangrijk is voor alle inwoners, jong en oud, met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Maar ook voor familieleden, mantelzorgers en verzorgenden in de gemeente Mill en Sint Hubert.

Door middel van de website- nieuwsrubriek bericht het PGM over belangrijke activiteiten en stelt zaken aan de orde die moeten worden aangepakt. Het item " Wie niet horen wil moet maar voelen!" is daar een goed voorbeeld van. Toegankelijkheid voor iedereen dat klinkt zo normaal, maar dat is het niet. Handhaven door BOA`s met boetes voor fout of hinderlijk parkeren, is echt nodig om de toegankelijkheid en veiligheid van iedereen rond te markt te kunnen waarborgen.

Het PGM is voortaan ook actief met een eigen Facebook - pagina. Bijna iedere dag worden er door PGM berichten en of foto`s geplaatst. Het mooie daarvan is dat snel ingespeeld kan worden op de actualiteit.

Interviews met werkgroepleden

Corné Kremers, ondernemer en uitgever van de Neije Krant en zelf blind, ging voor in de week van de toegankelijkheid in gesprek met enkele leden van het Platform Gehandicapten Mill. Mario Peters, Rob Luik en Henk kuppen werden bevraagd over hun opvattingen en activiteiten voor het PGM.

Het waren mooie interviews waarin heel duidelijk werd voor wie het PGM er is en wat het PGM wil bereiken. Op het einde van het laatste Tv-interview werden echter de rollen omgedraaid.

Interviewer Corné werd toen namelijk zelf geïnterviewd door Guus Fonteijn, voorzitter van het PGM. Al deze mooie interviews kunt u nog steeds bekijken op de Lokale Omroep Mill TV uitzending gemist. www.lokaleomroepmill.nl of op de website van het PGM.

Interessante en warme reacties

In de afgelopen weken zijn er heel veel reacties bij het bestuur van het PGM binnengekomen. En gelukkig mogen wij constateren dat het hartverwarmende en ondersteunde reacties waren. De publicaties in de Neije krant, Website, facebook en de tv uitzending op de LOM hebben vele inwoners bereikt.

Zo kregen we een vraag van een persoon namens haar tante ( 88 jaar oud). Haar tante is afhankelijk van haar scootmobiel en woont aan de Julianastraat te Mill. Het nieuwe Maaslandblok. Daar werden ineens naast de parkeerplaatsen twee Nietjes-fietshekken geplaatst om zoals men zegt, de fietsen te kunnen parkeren van de bezoekers van het Maasblok. Dat gebeurde op de plaats waar de scootmobiels de straat op kunnen rijden, vanaf hun fietsenberging/ scootmobiel berging. Daarbij moest men ineens met de scootmobiel tussen de 2 rekken doorwringen.

Door de melding bij het PGM en gemeente is inmiddels de bedoelde fietsenstalling één van de Nietjes-fietshekken weer verwijderd en is de toegankelijkheid hersteld! Zo snel en adequaat kan de reactie van onze gemeente dus ook zijn!

Dank

Het PGM wil zijn dank uitspreken voor ondersteuning en ideeën van diverse personen om het PGM juist in coronatijd beter zichtbaar en toegankelijker te maken. In het bijzonder Maarten Linders van Mondtotmond reclame, Joost van der Straten webdesign&Online Marketing en Corné Kremers van MossTime.

Contact en op de hoogte blijven van het PGM

Het PGM is voor iedereen bereikbaar via de website, e-mail en telefoon. Secretariaat: Mario Peters Brugse Berg 23 WP Mill. Het PGM is telefonisch bereikbaar via voorzitter Guus Fonteijn 06-22552427. Via de E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Website www.pgmill.nl en via facebook www.facebook.com/pgmillsinthubert.