Foto: Kristel Beelen - Mooi & Mooi Fotografie

Nu de poorten voor de tweede keer gesloten zijn, gaat ook Kasteel Tongelaar zorgen dat de gerechten uit hun keuken gewoon verkrijgbaar blijven. Dat doen ze om positief bezig te blijven en om hun gasten toch van dienst te kunnen zijn. Op de lancering van deze nieuwe service kwamen al veel positieve reacties en zorgde voor al heel wat klanten afgelopen weekend.

Traiteur Tongelaar

Traiteur Tongelaar is een idee van Chef-kok Hans van der Steijn en zijn team. “Wij willen gewoon graag werken en doen waar we goed in zijn. Vakantie hebben we nu wel genoeg gehad!” lacht hij. De jongens van Tongelaar hebben bewust gekozen voor het afhalen van luxere gerechten zoals bij de traiteur. “Veel mensen hebben gelukkig nog wel hun werk, maar weinig vertier”, vertelt eigenaar Emil Minten. “Met zo’n druk bestaan is het heel fijn als je in het weekend jezelf kunt trakteren op een lekkere maaltijd thuis, waar je echt van kunt genieten. Het enige wat je hoeft te doen, is het op te warmen.” Het ‘winkeltje’ is voorlopig alleen op vrijdag en zaterdag open.

Gerechten van het seizoen

Ook losse producten als plaatgebak, soepen, salades en de beroemde rendang kroketjes voor bij de borrel zijn te koop op het kasteel. Alles zoveel mogelijk verpakt in ovenschaaltjes en gemaakt van verse producten van het seizoen. Zo is de plaattaart van pompoenen en appels van landgoed Tongelaar zelf en is er zelfgemaakte balkenbrij, wild zwijn en natuurlijk de soepen waar de keuken van Hans om bekend staat.

Praktische info

Het ‘winkeltje’ is tijdens de lockdown elke vrijdag en zaterdag open van 14:00 tot 18:00 uur en te vinden aan het binnenplein van Kasteel Tongelaar. Je kunt je boodschapjes daar veilig doen. Parkeren kan gewoon bij het kasteel. Tongelaar zorgt voor duidelijke routing en dat je afstand kunt houden. Emil Minten: “We volgen de RIVM-berichten op de voet en proberen daar zoveel mogelijk in mee te bewegen. Check dus altijd onze website over de meest actuele stand van zaken.” Meer info kun je vinden op www.kasteeltongelaar.nl.