Bekendmaking vrijwilliger van het jaar op Nieuwjaarsontmoeting 2020. (Foto: Peter Cornelissen)

De gemeente Mill en Sint Hubert is op zoek naar de vrijwilliger van het jaar 2020. En iedereen kan hiervoor tot 27 november inwoners en of verenigingen nomineren.

“Normaal gesproken is er ook een verkiezing van de sportvrouw, sportman, sportploeg of sporttalent van het jaar,” vertelt wethouder Erik van Daal. “Maar dat doen we dit jaar niet. Niet omdat we de sportprestaties niet waarderen, maar bijna alle competities zijn vroegtijdig stilgelegd, sporten is op een laag pitje komen te staan en daarom stellen we dat een jaartje uit. Maar de vrijwilliger van het jaar willen we wel doen. Dit omdat in deze tijd vrijwilligers erg belangrijk zijn om het voor ons allemaal wat aangenamer te maken.”

Iedereen die zich belangeloos in zet voor anderen in onze gemeente kan men voor de titel vrijwilliger van het jaar nomineren. Erik: “Wij mogen ons in onze gemeente gelukkig prijzen met een hele grote groep vrijwilligers op allerlei gebied. Daar ben ik best trots op. Maar niet wij als gemeente gaan inwoners nomineren, dit moet echt vanuit de inwoners komen. Dus nomineer onze vrijwilligers, we hebben er heel veel in onze gemeente en ze doen allemaal kei goed werk.”

De uitreiking zal dit jaar anders zijn dan anders. “Het zal geen uitreiking zijn tijdens onze Nieuwjaarsontmoeting, want ik denk dat we tegen die tijd nog niet zover zijn dat dit weer kan, maar we gaan er zeker aandacht aan besteden, maar dan op een manier die past binnen de coronaregels die dan gelden.”

Nominatie en bekendmaking

Wilt u een persoon, meerdere personen en of een vereniging nomineren? Vul dan het nominatieformulier in op www.gemeente-mill.nl/vrijwilligervanhetjaar of haal een formulier op bij de receptie van het gemeentehuis. U kunt een nominatie indienen tot en met vrijdag 27 november.
De bekendmaking van de winnaar(s) zal eind van dit jaar plaatsvinden, vanzelfsprekend met inachtneming van de op dat moment geldende coronarichtlijnen.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met Hilde Wijers van Werkorganisatie CGM, via telefoonnummer 0485-460300 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beluister het interview met Erik van Daal over dit onderwerp in Het 12-uurtje bij L.O.M.-radio terug via www.facebook.com/12uurtje.