Afgelopen zondag was het een spannende uitzending van Het 12-uurtje bij L.O.M.-radio. Toen werden namelijk de 5 genomineerden bekend gemaakt voor de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert 2020. Maar ook dit weekend is het goed om te luisteren.

Er staan namelijk weer een aantal bijzondere en interessante interviews op de planning. Het 12-uurtje is er elke zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur en is in de gemeente Mill en Sint Hubert via alle providers te beluisteren, op FM 107.3 in de hele regio en wereldwijd kan dat via www.het12uurtje.nl.

Onlangs zijn er weer nieuwe fotoborden geplaatst in de Spoorzone in Mill. Op deze borden foto’s van handel en industrie uit vroegere jaren. Een van de initiatiefnemers hiervan is Rob Vloet. In Het 12-uurtje praten Tom Raaijmakers en Corné Kremers met Rob over het hoe, wat en waarom.

Dit jaar helaas geen carnavalsseizoen zoals we gewend zijn. Maar om het seizoen toch officieel te openen, is er op initiatief van de 4 carnavalsverenigingen uit onze gemeente op zaterdagavond 14 november een online carnavalsquiz. In Het 12-uurtje zal Ko v.d. Ven uit Mill dit alles toelichten. Hij organiseert via zijn bedrijf onder andere dit soort quizzen.

Tatjana Wehrmann en Sander Smale uit Grave zijn alle 2 blind. Vorig jaar lanceerden zij het idee een podcast te maken waarin zij meer vertellen en laten horen over het leven met een visuele beperking. Hiermee wonnen zij een podcast-wedstrijd waardoor ze deze professioneel kunnen maken. Sinds september is deze podcast online. In Het 12-uurtje praat Corné (zelf blind) over dit mooie initiatief.

Zangeres Nona van der Wansem (op foto) uit Uden is het talent van dit moment. Radiostations als 3FM en Radio 538 draaien haar muziek veel en zijn onder de indruk van haar kwaliteiten. Haar vader Jaap was jaren lang programmamaker bij de L.O.M.. Liefde voor muziek zit dus in de familie. Zondag bellen Tom en Corné met Nona om over haar snel groeiende carrière en haar muziek te praten.

Enkele inwoners willen een Studiekring oprichten in onze gemeente. Dit in samenwerking met Biblioplus. In een studiekring delen deelnemers kennis en ervaring met elkaar rond hobby’s en (voormalige) werkzaamheden. Men is nog op zoek naar enkele leden om te kunnen starten. Elly Meijnders vertelt in Het 12-uurtje meer over deze studiekring in oprichting.

Meer weten over Het 12-uurtje? Like de Facebookpagina, waarop ook de interviews terug te luisteren zijn of zie www.het12uurtje.nl.