Door Elly Meijnders - Biblioplus is zeer bereid een studiekring in Mill op te richten. U zult echter begrijpen dat dit vanwege Corona tijd naar het jaar 2021 zal gaan.

Na mijn vorige artikel over dit onderwerp hebben zich 4 mensen aangemeld. Met mij erbij zijn er al 7 personen die met de studiekring mee willen doen. BiblioPlus kan pas beginnen als er zich minimaal 10 personen hebben aangemeld, dus er zijn nog wat plaatsen vrij.

Verwacht

Wat in alle gesprekken met nieuwe Studiekringers uitgebreid wordt besproken, is wat er van u wordt verwacht. Dat houdt in een actieve deelname, zowel als het gaat om de actualiteit bijhouden als om beurtelings een onderwerp bespreken. BiblioPlus noemde dit een presentatie geven, maar het blijkt een benaming te zijn die als heel zwaar wordt ervaren. Waar het om gaat is dat ieder in de kring kennis deelt van en met elkaar. Dat kan kennis zijn vanuit een vakgebied (vroeger werk bijvoorbeeld) of kennis vanwege hobby of eigen interesse.

Persoonlijk

Hoe je die kennis deelt is heel persoonlijk. De één doet dat door bespreekpunten op te stellen die in de groep aan de orde komen, de ander vertelt iets, al dan niet met een flipover als hulpmiddel, een derde laat zich door iemand interviewen... Alles is mogelijk en hulp is ook altijd voorhanden. Mensen in een studiekring 50Plus hebben in hun leven veel (levens)ervaring en kennis opgedaan en de kring is een plek om die kennis en ervaring met anderen te delen.

Leuk

Lijkt u dat nu ook leuk om te doen en u kunt op vrijdagochtend 1 x per 2 weken in de bieb meedoen, belt u of mailt u dan even naar Wilma Lems, tel. 0610029232 mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zij informeert u dan verder. De kosten zijn € 10,- voor leden van Biblioplus en € 20,- voor niet leden per jaar.