Het kabinet heeft de coronamaatregelen aangescherpt. Een van deze maatregelen is dat de Bibliotheek tot 19 november gesloten blijft.

Gelukkig zijn er verschillende online mogelijkheden zoals de Online Bibliotheek waarmee leden gratis e-books en luisterboeken kunnen lenen. Maar sommige mensen hebben liever een echt boek in hun handen. Voor hen biedt de Bibliotheek de Afhaalbieb en de Verrassingstas.

Start AfhaalBieb

Om leden toch te blijven voorzien van een inspirerende leesvoorraad is besloten de AfhaalBieb weer in het leven te roepen. Via de website van de Bibliotheek kunnen leden online materialen reserveren. De gereserveerde materialen kunnen opgehaald worden nadat ze per mail een afhaalbericht hebben ontvangen. Uiteraard werkt de Bibliotheek volgens de voorschriften van het RIVM. Het afhalen van boeken wordt veilig georganiseerd aan de deur van de Bibliotheek. De veiligheid voor bezoekers en medewerkers staat voorop.

Verrassingspakket telefonisch aan te vragen

Als extra service kunnen leden ook telefonisch een verrassingstas aanvragen; een boekentas met 3 titels in de genres ‘Romans’, ‘Thrillers' of ‘Literatuur’. Tijdens openingstijden (m.u.v. uren zonder personeel) kan er gebeld worden met de bibliotheekvestiging in jouw gemeente. Kijk voor meer informatie over de AfhaalBieb, de openingstijden en de telefoonnummers van alle vestigingen op www.biblioplus.nl/corona.

Leuk cadeautje van de Bieb

Van 1 november tot 30 november vindt de leescampagne Nederland Leest plaats. In ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijgen leden in november cadeau bij een bezoek aan de AfhaalBieb.
Let op, op = op!

Online activiteiten gaan door

Onze online activiteiten kunnen natuurlijk wel doorgaan. In het kader van Nederland Leest organiseren diverse grote Bibliotheken webinars met grote schrijvers onder de noemer ‘Ontmoet Schrijvers Online’. Leden en bezoekers van BiblioPlus kunnen vanuit huis gratis ‘meekijken’. Schrijf je in voor een webinar van Raoul de Jong, Judith Koelemeijer, Murat Isik of Susan Smit. De webinars zijn allemaal online te volgen tussen 19.30 en 20.30 uur. Kijk voor meer informatie op: www.biblioplus.nl/nederlandleest.

Online zijn we gewoon open

Onze vestigingen zijn gesloten, maar online zijn wij gewoon geopend. Want voor een goed verhaal hoef je niet de deur uit. We hebben een groot aanbod e-books, de mooiste luisterboeken en ongelooflijk veel online tools en tips. Kijk hiervoor op onze website en vind je weg in de online wereld.