Tijdens de raadvergadering van 5 november jl. besloot de gemeenteraad om snel meer werk te maken van de woningbouwplannen in onze gemeente. Er wordt meer personeel ingehuurd om ervoor te zorgen dat er meer plannen van de grond komen. Het CDA is erg blij met deze belangrijke stap. Nu naar stap twee: woningen die betaalbaar en toegankelijk zijn voor jong en oud.

Het was snel gepiept tijdens de raadsvergadering van 5 november jl. Dat er iets moet gebeuren met de woningbouw, daarover zijn het CDA, VKP en AB’90 het roerend met elkaar eens. Tijdens deze vergadering werd de allerlaatste begroting van de zelfstandige gemeente Mill en Sint Hubert vastgesteld. En werd er dus geld vrij gemaakt voor versnelling van de woningbouw. Kortom: hartstikke goed nieuws!

Minder goed nieuws is dat tijdens dezelfde vergadering een voorstel van het CDA om nu meteen jongeren en overige starters aan een betaalbare woning te helpen, nog steeds niet werd gesteund. Ja natuurlijk, ‘op papier’ staan voor de lange termijn wel starterswoningen gepland. En ja, dat is zeker goed. Het CDA constateert echter dat het bouwen van betaalbare woningen telkens op de lange baan wordt geschoven. Het duurt dus simpelweg te lang, deze woningen zijn nu nodig!

Help jij ons en daarmee jezelf om hieraan iets te veranderen? Meld je dan bij het CDA. Alleen samen met jou kunnen we een vuist maken om meer werk te maken van betaalbare woningen in onze gemeente. Zodat jong en oud in ieder dorp kan blijven wonen!’.

Dus ben je op zoek naar een woning? Maak jij je zorgen of er wel voldoende nieuwe woonlocaties zijn in jouw dorp? Heb jij zelf ideeën hoe of waar woningen kunnen worden gerealiseerd? Heb jij een mooie locatie of een leegstaand gebouw waar je plannen voor hebt? Wil jij collectief met starters of senioren een project starten? Creatieve ideeën? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee!

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bel met Moniek van den Elzen (06 209 714 03) of Maarten van Gemert (06 129 158 79) of Mark Janssen (06 404 024 40).

www.cdamill.nl