Foto: Cockie Kremers

Op de redactie van De Neije Krant ontvangen we regelmatig tips en vragen over zaken en ontwikkelingen in onze gemeente. Deze week kregen we een berichtje met de vraag waar het klimbos aan de Nieuwenhof is gebleven. Alle touwen bleken er verdwenen te zijn.

Uit navraag bleek dat een survivalclub in overleg met Stichting Beweegtuin en Staatsbosbeheer in het bos aan de Nieuwenhofweg daar jaren geleden touwen had gehangen. Dit voor survivaltrainingen als voorbereiding op het Brabants Oerparcours, wat normaal gesproken jaarlijks in de Groespeel wordt gehouden. Ondertussen waren de touwen versleten en was het niet meer verantwoord deze te gebruiken. Vandaar dat ze onlangs zijn opgeruimd.

Maar iedereen die graag wil sporten en bewegen in de natuur, kan nog altijd terecht in de Beweegtuin. In het deel Groespeel aan de hoek Domeinenstraat en Hoogstraat staan diverse sporttoestellen die iedereen gratis kan gebruiken. Bij de meeste toestellen is ook een QR-code te vinden waarmee instructiefilmpjes gestart kunnen worden rond oefeningen die met deze toestellen te doen zijn. Zeker in deze coronatijd is de Beweegtuin een mooie en veilige manier om fit te blijven.

Ziet u ook vreemde of opmerkelijke zaken? Hebt u tips of vragen rond bepaalde ontwikkelingen? Laat het de redactie van De Neije Krant - inmill.nl weten en wij gaan op onderzoek uit. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..