Vanwege het COVID-19 virus is het op dit moment onduidelijk of D’n Inloop geöpend is zo ja, op welke tijd(en). Neem hierover contact op met de Langenboom Zorg Centraal of de Wis. De Computerinloop gaat tot nader bericht niet door.

E-boeken lezen, met welk programma?

Adobe Digital Editions is het veel aangeprezen programma voor het lezen van e-boeken. Toch blijkt het aanmaken van een account of het laden van bepaalde boeken nogal eens problemen op te leveren. Een goed alternatief is het programma Calibre. Via de Windows-computer voegt u digitale boeken toe aan vrijwel alle bestaande apparaten. Het beheren van uw boekencollectie gaat zo erg makkelijk.

Calibre is geschikt voor Windows 7, 8 en 10, je kunt het gemakkelijk zoeken en downloaden in Google (typ: “calibre download”, klik op de eerste link en kies voor “Download calibre”). Er wordt een bestand gedownload, dat heet calibre-5.4.2.msi. Zoek dit op, op je computer (meestal komt het terecht in je map Downloads) en klik op dit bestand. Het programma wordt nu geïnstalleerd.
Je kunt kiezen voor de Nederlandse taal. Kies vervolgens welke e-reader je gebruikt: bijvoorbeeld, Android tablet.
Daarna is het programma Calibre geïnstalleerd en kun je o.a. Boeken toevoegen (om te lezen) en Boeken converteren (geschikt te maken voor bijv. de e-reader).
In het programma is een Quick Start Guide (in het engels). Zo nodig is een Nederlandse handleiding op internet te vinden.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop dus niet door. Héb je corona; beterschap. Heb je het niet; hou het gezond.