Aan de Langenboomseweg in Mill zijn de basisscholen De LenS en de Kameleon gevestigd. De Langeboomseweg is een drukke weg en om ervoor te zorgen dat de kinderen van deze scholen deze weg veilig over kunnen steken, zijn er twee keer per dag verkeersbrigadiers aanwezig. Deze zijn herkenbaar aan een feloranje gekleurde jas en stopbord.

Tv

In de praktijk blijkt dat er weggebruikers zijn die de regels en tekens die gelden bij deze verkeersbrigadiers niet helemaal begrijpen. Daarnaast is het team vrijwillige brigadiers altijd op zoek naar versterking. Daarom ging Gerard van den Buijs van de Lokale Omroep Mill er met de Tv-camera naar toe en maakte hij een Tv-item rond dit alles. Dit is te zien bij de Lokale Omroep Mill, in de rubriek Video op inmill.nl en in via uitzending gemist op www.lokaleomroepmill.nl.

Hulp

Het team verkeersbrigadiers kan altijd hulp gebruiken. Het kost slechts een kwartiertje in de ochtend en in de middag. Belangstelling te helpen? Bel dan met Frank Hermers via Tel. 06 25 58 83 36.