Het klinkt bijna té mooi om waar te zijn: gratis ontwikkeladvies en loopbaan-coaching. Toch kan het met ingang van 1 december bij Angela van Berkel Coaching en Advies. Met de subsidieregeling ‘NL leert door’ kunnen werknemers, werkzoekenden en zzp’ers een gratis loopbaanadvies krijgen. Angela van Berkel is een erkend loopbaanadviseur die de begeleiding aanbiedt.

Veel animo voor loopbaanadvies

In augustus waren er landelijk 22.000 ontwikkeladviezen beschikbaar maar door de populariteit waren ze al binnen zes weken vergeven. Het Ministerie SZW heeft daarom besloten om deze actie te herhalen vanaf 1 december a.s. Het is de verwachting dat er wederom veel animo zal zijn dus je kan je vanaf nu al aanmelden bij Angela van Berkel Coaching en Advies.

Angela van Berkel woont in Sint Hubert en is al ruim 25 jaar werkzaam als loopbaanadviseur. Als Register Loopbaanadviseur voldoet ze aan de hoogste kwaliteitseisen. Ze heeft 12 jaar een eigen praktijk en sinds deze zomer is haar kantoor gevestigd in Uden. Ze vertelt: “De afgelopen twee maanden heb ik 12 werknemers en zzp’ers een ontwikkeladvies gegeven. Dit waren ZZP’ers die door de coronacrisis hun opdrachten kwijt waren, medewerkers waarvan de baan op de tocht staat of die toe zijn aan een volgende stap in hun loopbaan”. Ze vervolgt: “Het is altijd al belangrijk geweest om na te denken over je loopbaan en hoe je ervoor zorgt dat je op een plezierige manier aan het werk kan blijven. Maar door de crisis is het nu een noodzaak. Het is mijn advies om ervoor te zorgen dat je mee gaat in de veranderingen en blijft leren, anders mis je uiteindelijk de boot. Dat betekent ook regelmatig stil staan bij je loopbaan. Het maakt niet uit of je dat doet als zelfstandige of in je huidige baan.”

Ontwikkeladvies voor iedereen

Het maakt niet uit of je werkend, werkloos of zzp’er bent. Iedereen die tussen de 18 en 67 jaar is kan meedoen. De loopbaanadviseur vraagt de subsidie aan. Je krijgt vier begeleidingsuren gratis. Het enige wat belangrijk is, is dat je meewerkt aan het traject en de benodigde formulieren voor de subsidie invult. Daar helpt de loopbaanadviseur je mee!

Wat houdt het in?

Tijdens de drie gesprekken komen de persoonlijke kwaliteiten, behoeften en arbeidsmarktmogelijkheden aan bod. Centraal staat de vraag hoe iemand zich kan ontwikkelen op de huidige arbeidsmarkt. Er wordt onder andere een online arbeidsmarkscan ingezet om te kunnen zien waar de kansen op de regionale arbeidsmarkt liggen. Dit is waardevol voor mensen die in een branche werkzaam zijn waar momenteel krimp is. Voor zelfstandige professionals ligt de nadruk op het verstevigen of uitbouwen van de eigen onderneming. Elk traject wordt afgerond met een persoonlijk actieplan, zodat de deelnemer daarna zelf verdere stappen kan zetten. Angela licht toe: “Deze concrete aanpak past bij mij. Het is mijn ervaring dat de meeste mensen daarna zelfstandig verder kunnen, omdat ik ook tips geef voor het solliciteren of het vinden van (freelance) opdrachten. Twee deelnemers hebben besloten om het roer helemaal om te gooien. Zij hebben voor een verlenging van het traject gekozen om zich verder te oriënteren op omscholing”.

Vol is vol

Aanmelden kan nu al. Angela van Berkel Coaching en Advies heeft nog enkele plekjes vrij, maar de lijst met voorinschrijvingen groeit elke dag. Dus wacht niet te lang met aanmelden anders vis je misschien achter het net.
Wil je meer informatie of jezelf aanmelden? Kijk dan op: www.angelavanberkel.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..