De gemeenten Cuijk, Grave en Mill & Sint Hubert pakken groot uit om woningeigenaren aan een lagere energierekening te helpen.

Woningeigenaren kunnen zich vanaf 17 november inschrijven voor een grootschalige inkoopactie van onder andere zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Door de inkoop op grote schaal zijn de prijzen scherp en de producten van hoogwaardige kwaliteit. Daar komt nog eens bij dat voor isolatiemaatregelen 30% subsidie beschikbaar is. Gratis en vrijblijvend meedoen aan de inkoopactie kan tot 31 januari 2021 via winstuitjewoning.nl.

Huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen, kunnen van de Rijksoverheid eenmalig rond de 30% subsidie krijgen. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen de inkoopactie voldoen aan de subsidie-eisen en Winst uit je woning verzorgt de subsidieaanvraag volledig. Als u geen eigen geld kunt of wilt investeren kunt u tegen een aantrekkelijke rente gebruik maken van de duurzaamheidslening van uw gemeente. U bespaart met de duurzaamheidsmaatregelen in vrijwel alle gevallen meer op uw energierekening dan u betaalt aan rente en aflossing. Hierdoor dalen uw maandlasten. Het leenbedrag ligt tussen € 2.500,- en € 15.000,- en heeft een looptijd tot 10 of 15 jaar. Aflossing kan boetevrij op elk moment. Kijk voor de lening op de website van uw gemeente: www.cuijk.nl/duurzaamheidslening, www.grave.nl/duurzaamheidslening of www.gemeente-mill.nl/duurzaamheidslening.

Informatievideo online beschikbaar

Na aanmelding voor de gezamenlijke inkoopactie, krijgen woningeigenaren toegang tot een online informatievideo. In deze video geven experts toelichting op de actie en de maatregelen die bewoners kunnen treffen. De video bevat eveneens de antwoorden op de meest gestelde vragen. Adviseurs, isolatiebedrijven en installatiebedrijven kunnen veilig doorwerken de komende periode. De adviseurs en uitvoerders houden zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Vragen en meedoen

De gemeente wil woningeigenaren helpen de energielasten te verlagen, het wooncomfort te verhogen en de CO2-uitstoot in de gemeente terug te dringen. Bewoners met vragen kunnen bellen met de servicedesk van Winst uit je woning op: 023 583 69 36. Vrijblijvend meedoen aan de actie van Winst uit je woning kan tot 31 januari 2021 via winstuitjewoning.nl.