Foto: Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie

“Al voor dat we gestart zijn, is er 500 euro opgehaald voor het goede doel” begint Bart van Hees, voorzitter Ontdek Mill.

“Wat is het mooi dat in deze tijden een goed doel deze waardering krijgt. Ook het symbool van de 4 kerstbomen wordt gewaardeerd. Als ik de vele positieve reacties in de aanloop van de wensbomen zie, dan denk ik dat het een enorm succes gaat worden”.

Vanaf zaterdag 12 december staan de bomen in de 4 dorpen Mill, Sint Hubert, Wilbertoord en Langenboom. Maanden van voorbereiding zijn erin gaan zitten. Dat komt omdat er bij een kerstboom van zo’n 7 meter hoog plaatsen wel wat komt kijken. Beton, staal, lampjes, versiering en in tijden van corona nog extra oplettendheid. Wat kan wel, wat kan niet. Maar steeds is ons uitgangspunt geweest: dit kan doorgaan!

En het gaat door. Met hulp van vele vrijwilligers en onze basisschoolkinderen die het project een mooie start geven. 727 kinderen uit Mill-Langenboom-Sint Hubert-Wilbertoord maken een schijfje met een wens, om op die manier voor een eerste aankleding te zorgen van de boom. De boom is dan een wensboom geworden.

En nu is het aan de dorpen. In ieder dorp zijn wensschijfjes te koop, met een opbrengst voor het goede doel ‘Internationale Rode Kruis’. De verkooppunten zijn:

  • Schipperheijn Mill
  • Berends Bloemsierkunst Mill
  • Albert Heijn Mill
  • Bakkerij Verkerk Langenboom
  • De Jachthoorn Sint Hubert
  • Kapsalon ‘Mooi van hier’ Wilbertoord

Hier zijn vanaf 12 december tot en met 6 januari 2021 wensschijfjes te koop. Hoe gaat dat in zijn werk:

  • ga naar een van de 6 verkooppunten
  • doneer daar 1 euro (of meer, de volle 100% is voor het goede doel)
  • u krijgt een wensschijfje, u mag er wat opzetten en u mag hem zelf in de wensboom hangen
  • met schijfjes van het hele dorp wordt de boom mooier en mooier

Marius van Kuppeveld heeft al 2300 wensschijfjes gezaagd. Bij Sas en Bep worden kaartjes eraan gemaakt met extra info. Bart van Hees: “Ons doel is een mooie inzameling voor het goede doel en mooie sfeervolle bomen in onze dorpen. We laten zien dat we samen veel voor elkaar kunnen krijgen.” Natuurlijk wordt het pas een echte wensboom als hij volhangt met wensen van de mensen die er wonen. Aan wat voor wens u moet denken? U mag het schijfje helemaal volschrijven, maar ‘voor pa’ kan voldoende zijn: u kent immers zelf het verhaal wat erbij hoort wel.

Een donatie zonder een schijfje kan overigens natuurlijk ook. Kijk hiervoor op www.3fm.nl/wensbomen.

Daarnaast is de projectgroep nog op zoek naar kleine wensen om te realiseren. We zouden graag uw inzendingen ontvangen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uitleg en voorbeelden bij deze actie kunt u vinden op www.4wensbomen.nl.

Ieder dorp heeft zijn eigen boom versierd en waar mogelijk kunt u ook bijdragen door uw eigen tuin mooi te versieren. De schijfjes van de kinderen die er in hangen komen uit dat betreffende dorp. Bart van Hees: “We laten met 4 wensbomen zien hoe mooi onze dorpen zijn, en wat we ook in coronatijd voor elkaar krijgen. Een inzameling voor het goede doel, en een mooie aankleding midden in het dorp.

Fijne feestdagen en bedankt voor jullie steun voor het mooie project in 4 prachtige dorpen!