Foto: Cockie Kremers

Wat een absurd jaar is 2020 en wat een bijzondere kerstperiode gaan we in. Helaas is veel niet mogelijk en zal het een kerst en jaarwisseling met afstand tot elkaar worden. Als Neije Krant doen wij ons uiterste best om in deze tijd informatie, tijdverdrijf en vermaak te brengen.

Maar ook bieden we u als lezer de ruimte zelf wat te plaatsen. Hebt u een leuk verhaal, gedicht of column? Laat maar komen. Wilt u iemand de groeten doen, feliciteren, een hart onder de riem steken of uw kerst- en nieuwjaarswensen over brengen via De Neije Krant? Ook dat is mogelijk!

Stuur uw teksten en / of foto’s voor AANSTAANDE WOENSDAG 23 DECEMBER 09.00 uur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen het mee. De Neije Krant verschijnt tussen kerst en nieuwjaar en zal op dinsdag 29 of woensdag 30 december op uw deurmat vallen.

Voorzitter Valerie Aben van Stichting huis aan huiskrant gemeente Mill en Sint Hubert kijkt met gemengde gevoelens terug op 2020. “Het was voor iedereen en ook voor ons een absurd jaar. Veel activiteiten konden niet doorgaan en daardoor misten we ook veel berichten en betaalde advertenties voor in De Neije Krant. Maar we hebben sinds onze start in december 2012 een gezond financieel beleid gevoerd waardoor we dit jaar toch elke week konden blijven verschijnen. We hebben niet bezuinigd maar juist extra geïnvesteerd zodat we nog meer eigen verhalen en interviews konden plaatsen, meer foto’s en regelmatig puzzel- en quizpagina’s. We weten uit reacties dat onze lezers dat waarderen en daarom blijven we dit ook wekelijks doen, ook al maken we soms onze krant onder de kostprijs. Wij vinden het belangrijk het lokale communicatieplatform te zijn waardoor iedereen kan lezen wat er leeft en speelt in onze gemeente.”

Om het contact met lezers extra te versterken werd vanuit De Neije Krant ook het radioprogramma Het 12uurtje opgezet. “Elke zondagmiddag maken Tom Raaijmakers en Corné Kremers dat programma. Er zijn interviews te horen die artikelen in de krant ondersteunen. Maar ook zijn er gesprekken, die een week later in geschreven vorm in de krant staan. De Lokale Omroep Mill heeft net als De Neije Krant de taak om het lokale nieuws te brengen, op deze manier versterken we elkaar.” Ook op 1e kerstdag is er van 12.00 uur tot 15.00 uur een uitzending van Het 12uurtje, dat met de mogelijkheid voor kerstgroeten, aanvragen van kerstmuziek en een leuke kerstpuzzel waarmee cadeaubonnen te winnen zijn. Verderop in De Neije Krant is hierover een hele pagina te vinden inclusief letterspel.

Sinds 1 mei werkt De Neije Krant met Media-Mix.nl, een nieuwe lokale verspreider van deze krant en reclamemateriaal. “Onze vorige bezorgservice ging medio april samen met een andere verspreider en dan resulteerde in veel bezorgklachten. Onze krant viel te laat en in het buitengebied zelfs helemaal niet meer in de bus. We hebben toen een lokale partner gevraagd om in deze gemeente een bezorgdienst op te zetten. Dat was binnen 2 weken geregeld en sinds die tijd ligt onze krant weer overal tijdig op de deurmat.”

Een andere positieve ontwikkeling die Valerie niet onvermeld wil laten is de betrokkenheid van lokale ondernemers. “Veel ondernemers weten hoe belangrijk het is een goed communicatiemiddel als een huis aan huiskrant te hebben. Daarom plaatsten ondernemers soms ook extra advertenties en sponsorden zij ons om de puzzel- en quizpagina’s te kunnen bekostigen. Daar willen we al onze adverteerders en sponsoren enorm voor bedanken. Ik hoop van harte dat de inwoners van onze gemeente de lokale ondernemers zullen blijven steunen. Ze hebben het zo enorm nodig nu!”