Foto: Rens Hubers

Naast een sprookjesachtige feest- & trouwlocatie is Kasteel Tongelaar in Mill ook een fantastische uitvalsbasis voor een goede wandeling. Veel wandelaars en hobby-fotografen weten de weg naar het landgoed wel te vinden.

Om de tweede lockdown-light een beetje positief door te komen bedacht Kasteel Tongelaar in oktober een Natuurfotografie-Uitdaging op Instagram. En die liep als een tierelier! 31 dagen, 31 thema's en iedereen kon meedoen.

De bedoeling was mensen te inspireren om er op uit te gaan om foto’s te maken van de natuur in het thema van die dag. Daarna plaatste je je foto op instagram met de hashtag #mijnnatuurfeestje en de tag @kasteeltongelaar. Dagthema’s waren onder andere horizon, blauw, stekelig, mist, magie en begin.

Er werd flink gehoor gegeven aan die oproep. Meer dan 700 foto's kwamen voorbij op de Instagram-account van Tongelaar. De organisatie was onder de indruk van de kwaliteit van veel foto’s; “Er lopen veel amateur natuur-fotografen rond in de regio die echt heel professioneel werk maken!” Een gedeelte van deze foto’s zijn nu verzameld en te bekijken in het #mijnnatuurfeestje fotoalbum op de Facebook-account van Kasteel Tongelaar. De mooiste foto's krijgen straks een plekje in het kasteel. Ook in de Neije Krant van deze week zijn er heel wat foto’s te zien, dit alles via 2 volledige fotopagina’s, dus blader door en geniet van deze foto’s.

Naast het kunstzinnige aspect van veel foto’s levert de serie ook een prachtig inkijkje op de mooie omgeving van het Land van Cuijk. Geniet je mee?