Coco Hermans (Foto: Shiobian Dumas)

De eerste uitzending van het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje van het nieuwe jaar belooft weer veel variatie. Daarnaast maakt iedereen die in 2020 deel heeft genomen aan De Neije Krant prijsvraag kans op een leuk prijzenpakket. Over het hoe en waarom vertellen Tom Raaijmakers en Corné Kremers aanstaande zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur meer.

Meer hoort u ook over het Leefbaarheidsbudget waar iedereen vanaf 1 januari een aanvraag voor in kan dienen. Wethouder Erik van Daal zal in Het 12uurtje een toelichting geven op dit laatste Leefbaarheidsbudget van de zelfstandige gemeente Mill en Sint Hubert.

Coco Hermans uit Boxmeer is sinds 1 november radio director bij Radio 538. In Het 12uurtje kijken Tom en Corné regelmatig over de gemeentegrenzen om te zien wat er elders in het Land van Cuijk te beleven is, maar ook wat haar inwoners zoal doen. Hoe Coco radio director is geworden van Radio 538 en wat die functie precies inhoud vertelt ze aanstaande zondag in Het 12uurtje.

Nel van Duren is actief bij het Taalcafé in Mill. In deze coronatijd zijn er geen bijeenkomsten en dat is nadelig voor de inburgering en het leren van onze taal door nieuwkomers. Hoe nadelig, daarover bellen de programmamakers met Nel.

Op 24 november staan de raadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk op het programma. De lokale partijen AB’90 en VKP gaan voor deze verkiezingen samen met andere lokale partijen in het Land van Cuijk. Met Anne Derks uit Langenboom van de VKP kijken Tom en Corné terug op het politieke jaar 2020 en naar de plannen voor 2021.

Ad Berends uit Mill is een van de initiatiefnemers en kartrekkers van Een Goei Leven Land van Cuijk. Wat precies hun doelstelling is en welke plannen er in 2021 zijn om dit te realiseren hoort u in Het 12uurtje. Dan is er namelijk een telefonisch interview met deze altijd inspirerende Millenaar.

Verder in Het 12uurtje nog de nodige zinnige en onzinnige informatie, leuke muziek, Elvis-Time en de bekendmaking van de winnaar van een extra prijzenpakket. Luister interviews terug via de Podcast van Het 12uurtje of zie www.het12uurtje.nl ook om wereldwijd live mee te luisteren.