Vanwege het COVID-19 virus is het op dit moment onduidelijk of D’n Inloop geopend is en zo ja, op welke tijd(en). Neem hierover contact op met de Langenboom Zorg Centraal of de Wis. De ComputerInloop gaat tot nader bericht niet door.

RUIMTE MAKEN IN WHATSAPP-OPSLAG

In een WhatsApp-gesprek verzamel je al snel een hoop afbeeldingen, bestanden en video’s. Bekijk in de Instellingen hoeveel ruimte elk gesprek in beslag neemt en verwijder eventueel bestanden.
WhatsApp-opslag INZIEN:
In WhatsApp ontvang je allerlei berichten. Soms zitten daar ook foto’s, video’s en bestanden bij. In de loop der jaren kan dat best een verzameling worden. Orde daarin scheppen is dan ook makkelijker gezegd dan gedaan. Van het ene gesprek mag misschien alles in de prullenbak, andere afbeeldingen mogen juist zeker niet verwijderd worden.
Handig dus dat in WhatsApp een functie bestaat waarmee de gebruiker meer inzicht krijgt in het de opslag. Een aantal statistieken maken snel duidelijk hoeveel MB of GB aan bestanden is opgeslagen per gesprek. Zoek van daaruit naar afbeeldingen of verwijder een hoop overbodige bestanden.
Gemakshalve ga ik bij deze info van een Android-apparaat uit. Voor de Apple gelden vergelijkbare omschrijvingen:
INZIEN: Open WhatsApp.
Tik op de drie puntjes / Instellingen.
Tik op Opslag en data.
Tik op Opslag beheren.
Bestanden INZIEN of VERWIJDEREN:
Vanuit 'Opslag beheren' zie je een overzichtje van alle media op de telefoon. Bij ‘Controleer en verwijder items’ staan bestanden die mogelijk verwijderd kunnen worden.
Bij ‘Vaak doorgestuurd’ staan berichten die al vaker (naar of door u) zijn doorgestuurd, bijvoorbeeld grappige plaatjes. Vaak minder belangrijk om te behouden. Tik op een bestand en houd even ingedrukt. Tik eventueel meerdere bestanden aan. Tik daarna op het icoontje van de prullenbak.
Bij ‘Groter dan 5 MB’ staan de grootste bestanden. Daarmee valt dus de grootste slag te behalen. Ook hier kun je tikken op het bestand en ingedrukt houden, en daarna tikken op de prullenbak.
Iets daaronder zie je wat er per gesprek is opgeslagen.
Tik op een gesprek om de opgeslagen media te zien.
Sorteer op nieuwste, oudste of grootste.
Je kunt per bestand besluiten wat je wilt doen:
Tik kort een bestand aan om het te openen.
Tik op een bestand en houd ingedrukt om het te selecteren. Tik daarna op de prullenbak als je het bestand wilt verwijderen.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop dus niet door. Héb je corona: beterschap. Heb je het niet: hou het gezond.