Coco Hermans (Foto: Shiobian Dumas)

In het Land van Cuijk wonen tal van interessante inwoners met mooie beroepen, verhalen en hobby’s. Maar ook ex-inwoners doen het goed elders in het land.

Zo is de in Boxmeer geboren en getogen Coco Hermans (30 jaar) sinds 1 november 2020 Radio Director bij Radio 538. “Radio vond ik altijd al erg leuk,” vertelde Coco afgelopen zondag in het radioprogramma Het 12uurtje bij de Lokale Omroep Mill. “Daarom ben ik ook de opleiding media- en entertainmentmanagement gaan studeren in Breda. Daarna kwam ik vrij snel bij 3FM terecht en van het één kwam het ander. Ik draai nu een jaar of twaalf mee in het medialandschap en dan is dit wel een droom die uitkomt.”

Coco is de dochter van Harriet en Pierre Hermans, bekend van o.a. Hahebo en organisator van Daags na de tour. Ondernemen en organiseren zit dus wel in de familie. “De opleiding die ik deed was een echte managementopleiding. Maar ook zijn we een paar maanden naar Amerika gegaan om daar dagelijks live tv-uitzendingen te maken, dus het maken van programma’s heb ik ook wel geleerd. Maar de opleiding zelf was op management gericht en daarbij heb ik echt voor radio gekozen.”

Voor haar stage kwam Coco bij 3FM terecht: “Dat was bij het Glazen Huis. Dat vond ik echt fantastisch want dat volgde ik altijd al. Daar was ik verantwoordelijk voor het bellen en ontvangen van artiesten en BN’ers. Daardoor maak je de productie van A tot Z mee.” Daarna kwam ze bij de familiezender Radio 2 terecht. “In eerste instantie dacht ik: ‘wat moet ik daar? Dat is echt een zender voor mijn ouders en ik ben pas 25.’ Maar toch heb ik de overstap gemaakt en daar heb ik nooit spijt van gehad. We hebben daar hele mooie dingen mogen bedenken.”

Sinds 1 november is Coco Radio Director bij Radio 538. “Ik werd voor deze functie gevraagd om op gesprek te komen. Het is iets waarvan je hoopt dat het ooit op je pad komt, maar dat had ik nu echt nog niet verwacht.” Als Radio Director is Coco verantwoordelijk voor het gehele radiomerk 538. “Denk aan het maken van de programmering, dus: wie maakt de uitzendingen? Daarvoor hebben we nu een heel mooie line-up met dj’s zoals Frank Dane in de ochtend, Coen en Sander in de middag en heel veel andere dj’s die al jaren bij 538 zitten. Maar ik ben ook verantwoordelijk voor alles om de uitzendingen heen. Ik denk bijvoorbeeld na over wat 538 op Koningsdag doet. We hebben nu net een grote actie gedaan voor de voedselbank, daarbij denk ik dus na over het hele totaalpakket van vormgeving, welke muziek we draaien, welke prijzen we weggeven en met welke merken we samenwerken.”

De publieke en commerciële omroepen hebben volgens Coco wel raakvlakken. “Alleen gaat het nu wel wat sneller. Wij zijn 538 en als we denken dat het een goed idee is gaan we het doen, bij de publieke omroep heb je net wat meer tijd nodig om alles te overleggen, wat soms ook wel goed is. En we werken nu met heel veel commerciële merken samen waarmee je partnerships hebt en dat had je bij de NPO niet.”

Beluister het gehele interview met Coco Hermans in de podcast van Het 12uurtje via Spotify, Apple podcast of de site www.het12uurtje.nl.