Elke week verse groente van het seizoen, fruit, eieren en voor wie wil vlees en vleeswaren. Dat van je eigen boerderij geproduceerd door je eigen boer. Samen met 200 andere mensen uit het Land van Cuijk je eigen voedsel laten produceren. Een prachtig duurzaam concept. In de praktijk blijkt de Herenboerderij niet alleen een plaats te zijn waar voedsel lokaal geproduceerd wordt maar ook een centraal punt om samen te komen en kennis en ervaringen over eten te delen.

De gemeente Sint Anthonis heeft eind november een online informatieavond georganiseerd, gevolgd door een vragenuurtje. Verschillende mensen waren tijdens het vragenuurtje enthousiast om deel te nemen in een Herenboerderij. Maar om een Herenboerderij te starten is er een groep van zes tot acht mensen nodig die voorop lopen. Doreen de Hoog en Joyce Dost willen hier voortrekker in zijn en proberen om de initiatiefgroep Herenboeren-Land van Cuijk samen te stellen. Onze droom is dat we in 2022 een Herenboerderij in het Land van Cuijk kunnen starten. Hiervoor is het nodig dat we in februari/maart nog zes andere mensen hebben gevonden die samen met ons een initiatiefgroep willen vormen.

De initiatiefgroep onderzoekt of het haalbaar is om een herenboerderij in het Land van Cuijk te starten. Ze organiseren o.a voorlichtingsbijeenkomsten, gaan op zoek naar een locatie voor de boerderij en gaan in gesprek met stakeholders in de omgeving. Hierbij krijgen we ondersteuning van landelijke organisatie van Herenboeren.

Meer informatie over herenboeren is te vinden op www.herenboeren.nl en op de website van de gemeente Sint Anthonis Herenboeren - Inwoners - Gemeente Sint Anthonis

Ben je geïnteresseerd (zowel initiatiefnemers als toekomstige deelnemers) stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..