Hans van Reijmersdal: “We mogen trots zijn op alles wat we ondanks alle beperkingen in het kader van het coronavirus hebben gerealiseerd.”

2021 is alweer in volle gang. Voorzitter van Vereniging Wilbertoord blikt samen met het bestuur van de vereniging terug. “Door het coronavirus en alle daarmee gepaard gaande beperkingen, is 2020 toch een jaar geworden waar we met een goed gevoel op terug kijken. We hebben samen met vele vrijwilligers uit ons dorp wederom mooie projecten kunnen realiseren. Het was soms wat improviseren, maar met de nodige creativiteit zijn we ver kunnen komen. Digitaal overleggen over verschillende thema’s met ons bestuur en binnen ons netwerk lijkt bijna het ‘nieuwe normaal’. Hopelijk kunnen we binnenkort weer fysiek met elkaar afspreken.”

Struinpad 2.0

Vele mensen maken al verschillende jaren een wandeling over het Struinpad langs de Verbindingsweg dat in 2015 is gerealiseerd. Een mooie route door de groensingel richting het bos en weer terug. Nu kan er echter een mooi rondje worden gemaakt via Struinpad 2.0.

Kunstwerk - Bank nabij de Marter

Bij Struinpad 2.0 komen wandelaars uit bij een prachtig kunstwerk. Zij kunnen dan plaatsnemen op een door vrijwilligers gemaakte houten bank en genieten van het uitzicht op de herten en konijnen, die zijn geplaatst in de wadi in het bouwplan Moerboom III. In samenspraak met de aanwonenden van de Marter is dit project opgepakt. “Dit project is als een vorm van herinnering aan het 75 jarig jubileum van onze vereniging gerealiseerd”, geeft Hans aan. “Een mooie verfraaiing van de omgeving waar nog volop wordt gebouwd.”

Sfeerverlichting

In 2020 is nieuwe sfeerverlichting aangeschaft voor de Wethouder Lindersstraat en het St Josephplein. “Een initiatief van de Ondernemers Vereniging Wilbertoord, De Peeltuffers en Vereniging Wilbertoord. We hebben gezocht naar een totaal andere invulling als we hadden en zijn uitgekomen bij led-armaturen. Een duurzame sfeerverlichting waar we hopelijk nog vele jaren van kunnen genieten. De gemeente heeft een bedrag uit het leefbaarheidsbudget toegekend. Dit bedrag is aangevuld met een financiële bijdrage vanuit de drie verenigingen zodat realisatie mogelijk was. De sfeerverlichting geeft een warme en feestelijke uitstraling. Een lichtje in deze toch al zo donkere dagen.”

Trots

Hans kijkt samen met het bestuur met veel trots terug op alle projecten die zij voor en met inwoners uit Wilbertoord hebben kunnen realiseren. “Zonder de vele vrijwilligers hadden we dit nooit voor elkaar gekregen. Dit waarderen wij enorm”, eindigt Hans, “Iets waar we samen ook trots op mogen zijn, dat kunnen we niet genoeg benadrukken.”