Op vrijdag 1 januari 2021 kreeg Primera Schipperheijn aan de Schoolstraat 39 in Mill een nieuwe eigenaar. Suzanne Thoonen Schipperheijn nam op die dag het bedrijf over van haar ouders. “Door corona is het wel een bijzondere tijd om dit nu te doen,” vertelt Suzanne. “Maar ik denk maar zo, veel slechter kan het nu niet meer worden.”

Al ruim 25 jaar is Primera Schipperheijn gevestigd aan de Schoolstraat in Mill. Mireille en René Schipperheijn namen destijds boek en kantoorvakhandel Verstraten over. “Het idee om de zaak over te nemen is pas vorig jaar gekomen,” vertelt de nu 35-jarige Suzanne. “Toen had mijn vader een gesprek over zijn pensioen. Ik stond toen wel al regelmatig in de winkel, als mijn ouders weg waren of vakantie hadden, dan hielp ik wel mee. Maar ik vond het zo leuk om in de winkel te staan en klanten te helpen, maar ook om de administratie te doen die erbij hoort. Daarom is toen het idee ontstaan om de zaak over te nemen.”

Ondernemer zijn heeft Suzanne met de paplepel ingegeven gekregen. “Mijn ouders zijn al heel lang ondernemer, maar ook mijn man is al een hele tijd zelfstandig ondernemer.” Suzanne is getrouwd met Edwin Thoonen, mede eigenaar van TOP-Beveiliging in Mill. “Er komt wel veel kijken bij het overnemen van zo’n zaak. Informatie verzamelen, documenten opmaken, gesprekken met de bank, daar zijn we een jaar mee bezig geweest.”

Op dit moment is Primera Schipperheijn door de coronamaatregelen niet voor alle producten en diensten geopend. Suzanne: “We mogen alle PostNL handelingen doen, dus pakketjes aannemen en versturen, maar ook alles wat bij PostNL hoort mogen we verkopen zoals postzegels en verpakkingsmateriaal zoals enveloppen en verzenddozen.” Daarnaast kan men er terecht voor het maken van pasfoto’s, de postbussen zijn bereikbaar en ook het overschrijven van voertuigen is mogelijk. “Alle andere zaken kan men telefonisch of per mail bestellen en bezorgen we dan thuis.”

Suzanne geeft aan dat er naast een nieuwe eigenaar er de komende maanden nog weinig zal veranderen bij Primera Schipperheijn. “Ik heb wel een heleboel leuke ideeën wat ik wil gaan doen. Maar die moet ik nog verder uitwerken. Wel komt er een grote verbouwing zodra het kan, de hele winkel wordt dan gestript en helemaal opnieuw ingedeeld.”