Vanwege het Covid-19 virus is het op dit moment onduidelijk of D’n Inloop geopend is en zo ja, op welke tijd(en). Neem hierover contact op met de Langenboom Zorg Centraal of de Wis. De ‘Computerinloop’ gaat tot nader bericht niet door.

Door meer tijd, thuis doorgebracht, kopen mensen vaker een nieuw apparaat om te internetten, bankieren, mailen, enzovoorts.

Bij het kopen van een nieuwe laptop of computer is het zaak op een paar dingen te letten. Ten eerste is er de ‘rommelware’ zoals spelletjes etc. die fabrikanten standaard op de computer zetten. Gooi die maar direct eraf.

Ten tweede de programma’s die bruikbaar lijken maar na ze een tijdje gebruikt te hebben krijg je de melding dat er betaald moet worden. Berucht zijn de virusprogramma’s. In Windows 10 zit een prima virusscanner: “Windows Defender” die voor normaal gebruik prima voldoet en het veiligste is. Andere virusscanners zijn overbodig.

Een ander meegeleverd programma is Microsoft 365. Dat is een programma met Word, Excel, PowerPoint, Outlook, enz. Gebruik daarvan is de eerste maand gratis maar na een maand krijg je de melding dat er betaald moet worden. Dat kost in de goedkoopste versie € 69,00 per jaar–per persoon voor al je apparaten, inclusief een Terrabite cloudopslag via OneDrive. Het alternatief is een compleet pakket met eenmalige licentie, bijvoorbeeld de Homeversie voor ca. € 150,00. We zien regelmatig dat mensen enthousiast de voor-geïnstalleerde Microsoft 365 gaan gebruiken. Na een maand kan het bestand niet meer geopend worden of bewerkt als men probeert het bestand te openen of bewerken met een programma uit een pakket met eenmalige licentie. Klik dan met rechts op het bestand in de verkenner, kies voor ‘online weergeven’ en download een kopie in de goede bestandversie en sla die op op je computer.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop dus niet door. Héb je corona: beterschap. Heb je het niet: hou het gezond.