De regelmatige bezoekers van de markt zullen het ongetwijfeld al hebben gezien. Er zijn paaltjes ondersteund met Motto-borden geplaatst om de toegankelijkheid op de trottoirs te verbeteren en het hinderlijk parkeren teug te dringen.

De paaltjes en Motto-borden zijn geplaatst op het trottoir tussen de Burgemeester Verstraatenlaan en Markt, en tevens op het onlangs hersteld voetpad langs de Pastoor Maasstraat.

Het Platform gehandicapten Mill heeft zich meer dan een jaar ingezet voor de toegankelijkheid en veiligheid van inwoners. Vooral voor mensen met een handicap maar ook voor personen met kinderwagen, boodschappenwagentje of rollator veilig op het trottoir te kunnen laten lopen en veilig te kunnen laten oversteken.

In eerste instantie was door de gemeente enkel vanuit handhaving aandacht gegeven aan dit onderwerp. Maar omdat het fout parkeren gewoon bleef doorgaan heeft overleg plaats gevonden met wethouder Jos van den Boogaart, Platform gehandicapten Mill en Platform Verkeer. Dit overleg heeft er voor gezorgd dat nog voor einde van 2020 Motto-borden en paaltjes geplaatst zijn. Chapeau!

Wat kunnen de burgers zelf doen?

Voor alle verkeersdeelnemers die wandelen, fietsen, autorijden of een ander voertuig berijden, geldt:

  • Neem bewust deel aan het verkeer.
  • Houd je aan de verkeersregels.
  • Accepteer dat andere mensen ook fouten kunnen maken.
  • Geef zelf het goede voorbeeld en geef elkaar de ruimte.
  • Ziet u iets dat stuk is in de openbare ruimte? Maak daar dan melding van bij de gemeente met de Fixi-app met uw smartphone, per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0485-460300.
  • En... Wees een heer of dame in het verkeer!

Nog niet iedereen een dame of heer in het verkeer

De paaltjes staan er. Maar... het is bijna niet te geloven dat er zich toch nog steeds meerdere auto’s regelmatig tussen de paaltjes wurmen. Het PGM kreeg meerdere foto’s van verontruste inwoners toegestuurd. Voor sommigen schijnt het een nieuw normaal te zijn om te parkeren tussen de paaltjes op het trottoir. Het fout parkeren vindt vaak plaats op woensdagochtend tijdens de markt en op de vrijdagen en zaterdagen.

Wie niet horen wil moet maar voelen

BOA’s hebben tot nu toe veelal waarschuwend opgetreden tegen het fout parkeren. Het PGM pleit voor hard optreden. Het is natuurlijk niet mogelijk ieder uur te controleren. Om het fout parkeren echt doeltreffend aan te pakken zou hulp van burgers kunnen helpen.

Fout parkeren direct melden, kan via FIXI.nl. of via de Fix-app het meldpunt van de gemeente waar burgers meldingen ten aanzien van de openbare ruimte kunnen doen. Het is hierbij belangrijk de positie van het voertuig en kenteken door te geven. Het gaat niet om klikken maar signaleren. De BOA’s krijgen daardoor meer inzicht omtrent mistoestanden in onze dorpen. Met deze informatie kan meer gericht aan het werk worden gegaan en indien nodig kan men handhaven.

Toegankelijkheid verbeteren en trottoirs veiliger maken gaat door

De gemeente heeft de eerste stappen gezet. Het is nu aan onze inwoners. Het is toch niet teveel gevraagd dat al onze inwoners oud, jong of met een handicap veilig op het trottoir kunnen lopen en veilig kunnen oversteken? Het PGM rekent er op dat automobilisten ook mee gaan werken door alleen te parkeren waar dat is toegestaan.

Wil je helpen of heb je een vraag?

Secretariaat : Mario Peters, Brugse Berg 23, 5451 WP Mill
Het PGM is telefonisch bereikbaar via voorzitter Guus Fonteijn, tel. 06-22552427
Via de E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De website van het PGM: www.pgmill.nl