De huidige, bijzondere corona-tijd kan bij veel mensen een negatief gevoel geven. Maar de peutergroepjes in Mill geven hier juist een positieve draai aan!

Nu we even niet met elkaar mogen spelen en leren op de peuterschool, zorgen de leidsters er toch voor dat we elkaar niet uit het oog verliezen en gewoon thuis allerlei werkjes van school kunnen doen!

Een feestje op school is natuurlijk heel erg leuk, maar een feestje in corona-tijd kan ook heel leuk zijn!

3 peuters vierden de afgelopen periode toch hun verjaardag, samen met hun klasgenootjes. De leidster maakte allereerst een mooie feestkroon voor de kinderen en bracht deze persoonlijk aan huis. Dat bezoekje van de juf was voor de jarige job al een eerste feestje. Daarna hielpen de ouders, op afgesproken tijdstip, met video-bellen. Alle peuters zaten thuis al klaar voor het feestje. Wat was dat spannend! En bijzonder, want er was zelfs een peuter die tijdens het badderen mee kwam feesten! Bij elk feestje zongen we de jarigen toe en maakten we muziek op instrumenten die we thuis konden vinden. Zelfs een pan uit de keuken van 1 van de peuters werd op het feestje gebruikt. De juf had slingers en de taart met kaarsjes in het lokaal staan en toen we klaar waren met zingen hielpen alle peuters mee om de kaarsjes uit te blazen. Nu de peuters zo ver weg waren, moesten ze wel erg hard blazen! Bijzondere tijden vragen om bijzondere verjaardagen!

Ook verrassen de leidsters de kinderen elke keer weer met werkjes die ze normaal gesproken op de peuterschool zouden doen. Ze sturen o.a. filmpjes van de liedjes die ze zouden zingen, filmpjes van voorgelezen prentenboeken binnen het thema winter, suggesties voor bewegen en knutselactiviteiten met de kinderen. Pakketjes met werkbladen, knutselactiviteiten en -materialen en spelletjes en ontwikkelingsmaterialen worden door de leidsters persoonlijk aan huis gebracht. De peuters genieten ervan dat je juf bij hen aan huis komt en gaan vervolgens enthousiast thuis aan de slag. Regelmatig sturen de ouders foto’s en filmpjes van trotse peuters met hun gemaakte werkjes naar de leidsters toe.

Samen met de ouders geven we op deze manier toch een positieve draai aan deze bijzondere tijd. Maar laten we hopen dat de kinderen gauw weer terug mogen naar de peuterschool! We houden de moed er in.

Mocht u graag meer informatie over de peutergroepjes in Mill - GOB Roos willen, neem dan gerust contact op met Ansjerie van Duren of Jacqueline Meijer via GOB Roos: 0613180151.