Rob Scheepers

Elke zondagmiddag presenteren Tom Raaijmakers en Corné Kremers van 12.00 uur tot 14.00 uur bij L.O.M.-radio Het 12uurtje. Een programma met leuke muziek, tal van (telefonische) interviewtjes en het actuele nieuws uit de gemeente Mill en Sint Hubert. Maar ook kijken de heren regelmatig over onze eigen gemeentegrenzen heen. Daarnaast probeert men in deze tijd het carnavalsgevoel vast te houden.

Dat carnavalsgevoel krijgt men beslist met de Kapotte Kachels. Een muzikaal gezelschap wat al enkele jaren in het Millse Aldendrielpark te horen en zien is tijdens het gezamenlijke carnavalsfeest. Helaas dit jaar niet. Hoe komen zij nu de tijd door en wat was eigenlijk de bedoeling dit carnavalsseizoen? Dat vragen Tom en Corné aan Sander Ottens, zanger van de Kapotte Kachels.

Over carnaval gaat het ook als men gaat bellen met Rob Scheepers. Wellicht wel de beste tonprater die er is. Maar ook heeft hij al diverse seizoenen een avondvullende theatershow. Ook voor hem liggen nu door de huidige coronamaatregelen alle optredens stil. Maar toch is hij regelmatig met zijn grappen en woordspelingen her en der te horen en zien. Waar zoal? Luister naar Het 12uurtje.

Jules van de Geyn was gemeentesecretaris in Mill. Zijn zoon Paul bracht onlangs een boek uit over het leven van zijn vader. Ook de periode dat hij in Mill woonde van 1946 tot 1968 komt uitgebreid aan de orde. Uit het boek blijkt dat van de Geyn een belangrijk man was. Hij was namelijk naast gemeentesecretaris ook voorzitter van tal van commissies en woningbouwvereniging St. Willibrord. In Het 12uurtje is een telefonisch interview met Paul te horen.

Danielle van Dijk is sociaalwerker en sociaalraadslid bij Sociom. Sinds dit jaar is zij ook betrokken bij het proactief helpen als het gaat om de schuldhulpverlening. Hoe dit in de praktijk werkt en wat zij bij Sociom nog meer doet hoort u in Het 12uurtje.

Amerika heeft sinds 20 januari een nieuwe president. Tom de Man, geboren en getogen in Langenboom, woont alweer een aantal jaren in Washington DC en maakte alle ophef rond de verkiezingen en de uitslag daarvan van dichtbij mee. In Het 12uurtje geeft hij hierop een toelichting.

Verder bellen Tom en Corné met de winnaar van De Neije Krant prijsvraag, is het Elvis-Time en zijn er altijd weer leuke verrassingen te horen. Niets missen? Like dan de Facebookpagina en luister naar Het 12uurtje. Dat kan op diverse manieren en zelfs wereldwijd via www.het12uurtje.nl.