Sinds deze week is het clubgebouw van Motor Sport Club Mill op de Kuilen tussen Langenboom en Mill gekraakt. Ook zijn er door deze krakers uit Nijmegen andere sloten aangebracht op de slagboom om toegang te krijgen tot de Kuilen. Hierdoor kan de gemeente, MSC Mill als eigenaar van het gekraakte clubgebouw en de beheerder van het strandpaviljoen het terrein ook niet meer op.

De krakers, werkend onder de naam Geprivatiseerd Leegstand Beheer, lieten onze redactie weten dat zij dit gebouw gekraakt hebben omdat er een gebrek is aan woonruimte. Op het gekraakte pand rust echter geen woonbestemming. Het clubgebouw is eigendom van MSC Mill maar de grond is eigendom van de gemeente. Doordat de provincie niet langer toestemming gaf om het terrein als crossbaan te gebruiken vinden er sinds vorig jaar geen activiteiten meer plaats.

Een woordvoerder van de gemeente Mill en Sint Hubert liet desgevraagd weten dat er op dit moment juridische stappen in voorbereiding zijn om deze illegale situatie te beëindigen.