Elke zondag is er weer veel variatie qua interviews in Het 12uurtje bij L.O.M.-radio. Zo ook dit weekend zondag 7 februari. Tom Raaijmakers en Corné Kremers brengen via deze interviews tussen 12.00 uur en 14.00 uur weer heel wat nieuws en informatie. Maar ook houden zij deze uitzending het carnavalsgevoel vast en is er volop andere muziek te horen.

De wijkraden van Mill-west en Mill-centrum slaan de handen ineen en gaan samen door als een Dorpsraad. Met August van Vught, de huidige voorzitter van wijkraad Mill-west bellen Tom en Corné om te horen waarom men samen gaat, wat de voordelen zijn en welk plannen zij hebben voor de toekomst. Ook in De Neije Krant van dit weekend is hierover meer nieuws te vinden.

Marc Kuijpers is sinds dit carnavalsseizoen voorzitter van carnavalsvereniging de Verkuskoppe in Langenboom. Een bijzonder carnavalsseizoen waarin veel niet mogelijk is. Maar toch zijn er activiteiten. Over wat wel kan en waar zij in de toekomst het carnaval gaan vieren nu het enige café in het dorp de deuren gaat sluiten, wordt in Het 12uurtje met Marc gesproken.

Carnaval staat ook centraal in het interview met Christel de Laat. Deze Brabantse cabaretière is ook bekend van o.a. het Fijn fisjenie café bij Omroep Brabant. Ondanks dat er geen echt carnaval is zoals we carnaval willen vieren, is er toch het een en ander te horen en zien bij Omroep Brabant. Christel zal in Het 12uurtje toelichten wat, wanneer en hoe.

Samen met Politie, Belastingdienst en Openbaar Ministerie werken alle acht gemeenten in het werkgebied Maas en Leijgraaf aan het bewaken van de veiligheid en leefbaarheid, en aan de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Het is immers een taak van de samenwerkende overheid om ervoor te zorgen dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Naast de verschillende overheden, hebben ook inwoners hierbij een belangrijke rol; zij zijn immers de ogen en oren van de wijk en buurt. Over dit alles bellen Tom en Corné met burgemeester Wim Hillenaar van de gemeente Cuijk, hij is bestuurlijk kartrekker van dit project.

Veel inwoners in het Land van Cuijk hebben leuke en bijzondere beroepen. Pol van Boekel uit Vierlingsbeek is professioneel scheidsrechter bij de KNVB. Zelden doe je het als scheidsrechter voor iedereen goed. Of valt dat mee? En wat is er leuk aan het vak van scheidsrechter? Daarover bellen Tom en Corné in Het 12uurtje met Pol.

Verder is het in Het 12uurtje uiteraard weer Elvis-time en wordt er gebeld met de winnaar van De Neije Krant prijsvraag. Niets missen? Like dan de Facebookpagina en luister elke zondag mee. Dat kan via de Lokale Omroep Mill en wereldwijd op www.het12uurtje.nl.