14 februari is de naamdag van de Heilige Valentius (Sint Valentijn), uitgeroepen door Paus Gelasius I in 496. Valentijn zou in 'de middeleeuwen' monnik zijn geweest van een Italiaans klooster. Stelletjes die hem bezochten, schonk hij een boeket geluksbloemen, die hij zelf kweekte in zijn kloostertuin.

Valentijnsdag wordt ieder jaar op 14 februari gevierd. Dit is een dag waarop bijvoorbeeld geliefden elkaar extra aandacht geven met bloemen of een cadeautje. Ook bestaat er de traditie dat men een bloemengroet stuurt aan mensen die men dankbaar is of op wie men bijzonder gesteld of verliefd is.

In Nederland heeft Valentijnsdag vooral ook het karakter van een 'Dag der Vriendschap', een dag voor het uiten van gevoelens van respect en waardering. Bloemboeketten voor heel bijzondere mensen zoals je geliefden, je ouders of schoonouders, opa’s en/of oma’s, of hele groepen als bijvoorbeeld hulpverleners, brandweer, politie en verplegend personeel worden voor hun tomeloze inzet met een bedank-bloemetje geëerd. Maar ook aan mensen die zich voor hun omgeving, hun buurt vaak zonder op te vallen, verdienstelijk hadden gemaakt en een ‘Valentijnhuldeblijk' verdienen in de vorm van een mooi boeket of taart.

Op zondag 14 februari zullen door 'broeder Ralf-Valentijn' (Berends) in eigen person 2 inwoners verrast worden met een Valentijnsboeket. Dit door de samenwerking met Berends Bloemsierkunst, het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje en De Neije Krant. Iedereen kan tot zaterdag 13 februari 18.00 uur kandidaten hiervoor aanmelden. Wie zou een Valentijnsboeket verdienen en waarom? Zij ontvangen naast een prachtige bos bloemen ook een lekker verrassing van Kasteel Tongelaar, ook dit wordt beschikbaar gesteld door Berends Bloemsierkunst.

Geef uw kandidaat of kandidaten door via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een briefje naar Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet om naast de reden van aanvraag ook het adres en het telefoonnummer te vermelden van uw kandidaat. Op zondag 14 februari zullen de 2 Valentijnsboeketten live tussen 12.00 uur en 14.00 uur in Het 12uurtje worden overhandigd door Ralf Berends.