In deze tijd van veel thuiswerken, weinig te ondernemen activiteiten en alle verder beperkingen, is heel Nederland aan de wandel geslagen.

Aangezien dat wij al jaren met ongeveer 10 dames uit Mill op de woensdagochtend wandelen wordt het nu voor ons ook een stuk lastiger om met de groep op stap te gaan, maar niet getreurd we splitsen ons gewoon op in groepjes van twee.
Tijdens onze wandeltochten genieten we vaak van de mooie natuur waar Mill van is omgeven.
Soms zien we reeën, vaak vele vogels, zwanen, eenden, ganzen en reigers.
Een periode terug werden we verrast door wel erge vreemde zwemmers in het Defensiekanaal.
Er zwommen mannen in duikpakken die de bodem onderzochten op mogelijke bommen uit de 2e wereld oorlog, dit omdat de bodem van het kanaal uitgebaggerd moet gaan worden. Wat ook inderdaad afgelopen weken is gebeurd.
Maar wat we deze week onderweg aantroffen overtrof alles. We liepen ’s morgens vroeg via de Korhoenderstraat richting de Kuilen. Mijn medewandelaarster zag iets oranje liggen in het veld direct langs de weg. Ik ging kijken en zag daar een enorme ‘goudvis’ liggen. Nee niet eentje die mijn ouders vroeger in de viskom hadden. Deze vis had minstens een lengte van 45cm (gok ik).
We waren verrast en meteen kwam de vraag boven: ‘Hoe komt zo’n grote vis hier?’.
Hij was nog geheel intact, niet aangevreten. Heeft iemand de vis hier neergelegd? Zelf hier naartoe komen zwemmen was onmogelijk er is geen water in de buurt te verkennen alleen een plas op de weg van de regen. Leeft er dan hier in de buurt een zeearend die hem ergens uit een water heeft opgepikt? Want wil je zo’n grote vis meenemen in je klauwen moet je toch wel een flinke grote vogel zijn. Na een foto te hebben gemaakt liepen we verder om ons rondje af te maken. Thuis aangekomen meteen de foto gedeeld op onze gezamenlijk app om kenbaar te maken wat wij deze ochtend hadden meegemaakt. Er kwamen direct reacties zoals: ‘Was zeker van plastic?’ en ‘Eten jullie vis vanavond’. Ik begon te twijfelen want inderdaad tegenwoordig kan veel nagemaakt worden wat dan zo echt lijkt. Ik besloot om terug te gaan om de dikke vis nog eens grondig te bekijken. Hij lag er nog puntgaaf bij en ik bekeek de vis nog eens grondig en voelde met mijn vinger. Dit was duidelijk niks namaak gewoon een echte knoeperd van een vis. Rara!

Ik ben erg benieuw wie mij kan vertellen wat hier is gebeurd?

Nel van Duren

Mail uw reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..