Luister, weet u het nog 23 januari 2020 de inwoners raadpleging/burgerinitiatief. De overweldigende uitslag liefst 75% van de uitgebrachte stemmen VOOR aansluiting bij de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk.

Dit initiatief was een noodzakelijk gebeuren, gezien de huidige coalitie van AB'90/VKP eigenzinnig onze gemeente Mill ca zelfstandig wilden houden.

De verbazing was des te groter hoe de coalitie communiceerde in de media over de uitslag, het leek of zij gezorgd hadden dat Mill ca verenigd werd met de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk.

Beste inwoners, ik als mede initiatiefnemer ben er van bewust dat we voor de gemeente Mill en Sint Hubert prima bezig geweest zijn, door goed te LUISTEREN naar de inwoners en wat er leeft in onze kerkdorpen. Diegene die het toen begrepen én denk ik ook nu begrijpen zijn onze inwoners, de Millse Langenboomse, Sint Hubertse en Wilbertoordse gemeenschap.

We zijn nu een ruim een jaar verder er is veel gebeurd, met als klap op de vuurpijl de plenaire zitting van de tweede kamer (11- 02-2021) over diverse herindelingsplannen. Ook die van het Land van Cuijk.

De tweede kamer stemde in met de vorming van de nieuwe gemeente Land van Cuijk en wel per 1-01-2022.

Minister Kajsa Ollongren gaf onder ander 3 redenen aan waarom samen te gaan:

  1. Het burger initiatief in Gem. Mill en Sint Hubert is een goed voorbeeld hoe je de mening van de burgers kunt polsen.
  2. Dat er geen enkele reden is om de herindeling in het Land van Cuijk uit te stellen, waarover al jaren wordt gesproken.
  3. Het langer wachten is echt onwenselijk en daarbij zouden de samenvoegende gemeenten het slachtoffer worden van grote problemen in Grave.

In Grave waar voor en tegenstanders lijnrecht tegen over elkaar staan. Wat jammer voor deze inwoners! Laat ze hun problemen eerst maar eens goed oplossen om daarna op zijn vroegst in 2026 als nog een poging doen om aan te haken bij de gemeente Land van Cuijk.

Zou wel mooi zijn, Grave past gezien de geschiedenis in-bij het Land van Cuijk.

Beste inwoners, ik denk dat alle initiatiefnemers van de werkgroep (Burgerinitiatief gemeente Mill in één Land van Cuijk) zich er net als ik en vele inwoners terdege van bewust zijn dat als er geen raadpleging was geweest in Mill, zoals AB'90 en VKP wilde, we ook aan de zijlijn hadden gestaan, gelijk nu Grave.

LUISTER, Samen zijn we sterk en de inwoners hebben altijd gelijk.

Vriendelijke groet,
Harrie van der Linden (voormalige gemeentebode)