De voorjaarsvakantie begon voor de leerlingen van het Merletcollege in Cuijk, Grave en Mill met een verrassing. Naast de schaatspret in dat weekend ontvingen de leerlingen toen ook een presentje in de brievenbus met daarop de tekst: “JIJ bent de highlight van onze school.”

Sinds eind 2020 hebben veel leerlingen hun school niet meer van binnen gezien en een school zonder deze jongeren is eigenlijk heel vreemd. Want het belangrijkste, de highlight, van een school dat zijn de leerlingen. Om hen in de tijden van het online onderwijs nog een extra steuntje in de rug te geven, werd er vanuit de medewerkers van het Merletcollege een kaartje gestuurd naar alle leerlingen. Het kwam in een envelop met de tekst: “We zijn jou niet vergeten hoor!”. Daarbij zat een markeerstift (highlighter), wel zo makkelijk nu de meeste zaken voor kantoorartikelen gesloten zijn.

Online onderwijs

Docenten van het Merletcollege kunnen niet wachten om weer te starten met de fysieke lessen als de regels het weer toelaten. Ondertussen doen ze er alles aan om de online lessen zo interessant mogelijk te maken. Zelfs de gymlessen zijn digitaal opgestart, met een “strippenkaart” aan activiteiten die de leerlingen thuis kunnen uitvoeren. Wie door de Millse straten wandelt moet dus niet vreemd opkijken als er in de huiskamers en tuinen acrobatische kunsten worden uitgehaald.

Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel en mogen de leerlingen snel weer fysiek naar school. Wil je meer informatie over het onderwijs op het Merletcollege ga dan naar de website www.merletcollege.nl. Hier kunnen scholieren van groep 8 ook informatie vinden over het aanmelden.