Mooiland gaat, in samenwerking met de gemeente Mill en Sint Hubert, dit jaar nog woningen bouwen in het gebied Oranjeboomstraat, Bernhardstraat en Hoogstraat in Mill; het bouwplan Woonhof - Vlaar. Hiervoor is het nodig om enkele bomen te kappen. Na de bouw wordt een en ander weer wordt hersteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voor deze woningbouwplannen is vorig jaar december vastgesteld door de gemeenteraad. In de nieuwe woonomgeving die zal ontstaan, is veel groen voorzien. Bestaande bomen zullen zo veel mogelijk worden gehandhaafd en er worden enkele nieuwe bomen aangeplant. Tussen en rond de nieuwe bebouwing op de locatie Woonhof ontstaat zo een parkachtige omgeving met onder andere wandelpaden. Op de locatie Vlaar komt een nieuwe boom op de kopse kant. Als u een indruk wilt krijgen hoe dat er uitziet, ga dan naar www.woneninmill.nl > mill-hoek-hoogstraat-oranjeboomstraat-bernhardstraat. Onder het kopje Planning en voortgang vindt u de presentatie over het bouwplan die voor omwonenden en belangstellenden op 27 augustus 2020 is gehouden. Die presentatie geeft u een goed beeld van hoe de nieuwe (groene) omgeving er uit gaat zien.

Aandacht voor groen

In het nieuwe bouwplan is dus veel aandacht voor groen. Toch zullen er, voordat er gebouwd kan worden, vier bomen gekapt moeten worden en enkele struiken verwijderd. Dit is nodig om de woningbouw zelf mogelijk te maken en/of om een veilige toegang tot de bouwlocatie te realiseren. In één geval gaat het om een boom in het trottoir aan de Oranjeboomstraat. Na de bouw wordt de Oranjeboomstraat opnieuw ingericht. Daarbij zullen ook bomen terugkomen.
Er is niemand die in deze tijd, waarin de aandacht voor groen, klimaatverandering en duurzaamheid centraal staat, het kappen van bomen wenselijk vindt. Maar soms is dat toch nodig. Door na de bouw de omgeving opnieuw in te richten, worden twee vliegen in een klap geslagen. Namelijk het verhogen van het woningaanbod en het herstel van een groene omgeving in het centrum.

Bouwrijp maken

Aansluitend aan het kappen van de vier bomen en het verwijderen van de struiken, maakt de gemeente het gebied bouwrijp. Hier wordt in maart/april mee gestart. Het parkeerterrein bij Vlaar zal vlak voor de start van de bouwactiviteiten bouwrijp gemaakt worden, zodat men nog zo lang mogelijk gebruik kan maken van het parkeerterrein. Mooiland heeft inmiddels een omgevingsvergunning aangevraagd. Zodra deze vergunningenprocedure definitief is afgerond, kan de woningbouw beginnen.

Informatie

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met Jeroen Thomassen of Frans Verstegen van de Werkorganisatie CGM, via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel met de gemeente Mill en Sint Hubert: 0485 - 460300. Voor vragen over de woningbouw kunt u contact opnemen met Mooiland.