Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, zo ondervinden we ook in de gemeente Mill en Sint Hubert. Daarom zijn we op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken.

Van start

Onlangs hebben de gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert zich aangesloten bij het online platform Hackshield. De drie gemeenten zijn van start gegaan met het opleiden van Junior Cyber Agents. De teller voor Cuijk staat op dit moment op 128 Cyber Agents die deelnemen, de gemeente Grave telt er 29 en de gemeente Mill en Sint Hubert heeft al 46 Cyber Agents in opleiding.

Word ook Cyber Agent!

Wil jij alles leren over hacken, datalekken en veilig internetten? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Via HackShield word jij een Cyber Agent die online gevaar kan herkennen en voorkomen. Daardoor kun je ook je omgeving leren hoe ze online veilig kunnen blijven en als Cyber Agent de gemeente beschermen. Samen zorgen we voor een veilige online wereld!

Huldiging

De beste Cyber Agents, per gemeente, worden eind april gehuldigd. Hoe en waar we dat doen is afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Eén ding is zeker, de burgemeester en de politie van jouw gemeente zijn daarbij!

Kom in actie!

Help jij ons om de gemeente te beschermen? Speel nu mee en word Cyber Agent van de gemeente Mill en Sint Hubert! Je kunt HackShield online spelen op www.joinhackshield.nl of download de app voor smartphone en tablet.

Kijk voor meer informatie op de Hackshield pagina van de gemeente Mill en Sint Hubert: www.joinhackshield.nl/gemeente/mill-en-sint-hubert.