D’n Bens wordt de naam van de nieuwe straat die komt te liggen achter de locatie van het gelijknamige café/zalencentrum in Langenboom. Dat heeft het college van B&W deze week besloten. Deze nieuwe naam kwam als grote winnaar uit de bus bij een ‘straatnamen poll’ waar zo’n 300 inwoners uit Langenboom aan meededen.

De deelnemers aan de poll konden kiezen uit twee straatnamen; Thomas van Hoogstratenhof en D’n Bens. De eerste naam was voorgesteld door de heemkundekring Felix Walter en heeft betrekking op de nagedachtenis aan kloosterling Thomas van Hoogstraten. Deze vroegere inwoner van Langenboom (geboren in 1865) werd geboren op de betreffende locatie en groeide uit tot een van de meest gewaardeerde religieuzen in Nederland. De tweede naam heeft betrekking op café D’n Bens, de plaatselijke kroeg van Langenboom die plaatsmaakt voor woningbouw. Op de locatie achter D’n Bens komt het hofje met de nieuwe straat te liggen.

Ruim 300 inwoners van Langenboom spraken via de poll hun voorkeur uit. Bijna 90% gaf de voorkeur aan D’n Bens als nieuwe straatnaam.