Foto: Cockie Kremers

Toen de maatregelen in maart 2020 tegen het coronavirus van kracht werden moest het Senioren Hobby Centrum Mill de deuren sluiten. De gevolgen waren groot. Vaste lasten (vooral huisvesting kosten) bleven echter wel grotendeels doorlopen. De deelnemers van de hobby groepen mochten gezien de overheid maatregelen niet starten. Inkomsten kwamen stil te liggen. In eerste instantie was de inschatting dat dit voor een korte periode was, nu weet men beter. Ruim een jaar ligt alles nu stil. De financiële gevolgen zijn zo groot, dat ondersteuning noodzakelijk is.

Een sponsor actie in het afgelopen najaar bij het bedrijfsleven in Mill e.o. was succesvol ondanks dat bedrijven ook last hebben van de corona gevolgen was hun bijdrage (€75 per reclamebordje) formidabel. Positief, maar een tweede stap was uiteindelijk toch noodzakelijk om een eenmalige bijdrage van de vrijwilligers-deelnemers-donateur te vragen. Opnieuw een succes. Duidelijk is dat de vele vrijwilligers- deelnemers - ouders van de jeugd gelukkig inzien dat zonder brede steun de succes formule Senioren-Jeugd Hobby Centrum mogelijk verloren zal gaan.

Even hebben we als SHC wat ruimte gekregen om verder te gaan, een tijd geleden was bij de gemeente Mill en Sint Hubert een verzoek ingediend om tijdelijk de huur (locatie Hoogstraat 17 - SHC) stop te zetten. Het college besloot eind februari 2021 tot kwijtschelding van de huur over de maanden dat het Seniorenhobbycentrum getroffen is in 2020 en 2021. Dit betekent dat de schulden last behoorlijk verlicht wordt.

Het thema bij de oprichting in 2006 van het SHC was: “Alleen wordt het steeds moeilijke, maar samen kunnen we nog veel” is nu wel heel actueel.

Meer weten over het Senioren en Jeugd Hobby Centrum? Neem dan contact op met:

Ledenadministratie
Ans Bardoel 06 34 48 49 61
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretariaat
Hans van Baal 0485 45 39 26
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk voor meer informatie ook www.seniorenhobbycentrum.nl.