Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor jezelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Het mediagebruik brengt ook vragen met zich mee. Hoelang mag mijn kind achter een beeldscherm zitten? Kan ik mijn kind alleen met een tablet laten spelen? Welke media past bij de leeftijd van mijn kind? Allemaal vragen die centraal staan tijdens de Media Ukkie Dagen in bibliotheken, scholen en kinderopvang van 26 maart t/m 2 april 2021. Welke kansen kun je benutten en hoe blijven de risico’s beperkt.

Het thema van deze dagen is ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Op de website van BiblioPlus vind je als ouder van kinderen van 0 tot 6 jaar tips en links om media op een verantwoorde manier met je kleintje te gebruiken: www.biblioplus.nl/mediaukkiedagen.

Gratis webinar: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

Op woensdag 31 maart van 20.00 uur tot 21.00 uur is er een gratis webinar: ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Denise Bontje van MediaSmarties geeft in dit webinar praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen voor jonge kinderen. Waar moet je op letten en hoe zorg je voor de nodige balans? Aanmelden kan ook via www.biblioplus.nl/mediaukkiedagen.