Vanwege het COVID-19 virus is het op dit moment onduidelijk of D’n Inloop geopend is en zo ja, op welke tijd(en). Neem hierover contact op met Langenboom Zorg Centraal of de Wis. De ‘Computerinloop’ gaat tot nader bericht niet door.

Het is makkelijk om met twee schermen het ene document te openen op het ene scherm en het andere op het andere scherm. Je kunt dan knippen of kopiëren uit het ene en plakken in het andere. Handig! Je hoeft niet telkens een blad te sluiten en via de taakbalk het andere document te openen. Dan verlies je al snel het overzicht. Maar als je een enkel scherm hebt is die mogelijkheid om beide documenten zichtbaar te houden ook beschikbaar. Je doet dat met de optie ‘Multitasking’. Instellen is zoals gewoonlijk op de ‘Instellingen’ pagina. Klik met de rechtermuisknop op de startknop linksonder op de taakbalk en klik op ‘Instellingen’. Klik daarna op het eerste onderdeel ‘Systeem’ en klik in de linkerkolom op ‘Multitasking’. Zorg dat onder ‘Vensters uitlijnen’ het schuifje op ‘Aan’ staat en de vakjes in de drie items daaronder aangevinkt.
Als je meerdere bestanden hebt geopend kun je het actieve bestand naar de linker- of rechterhelft plaatsen door op de Windows toets te drukken en het pijltje naar links of rechts te klikken. Automatisch verschijnen de andere actieve vensters verkleind in beeld. Zodra je op één daarvan klikt vult die de andere helft van het scherm.
Door met de muis op de titelbalk van het document te drukken, vast te houden en de punt van de aanwijzer naar een hoek te schuiven kun je documenten ook in de hoeken van het scherm plaatsen waardoor je vier documenten tegelijk kunt inzien en bewerken.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop dus niet door. Héb je corona: beterschap. Heb je het niet: hou het gezond.