De naam Johan de Groot zegt veel mensen waarschijnlijk niet zo veel. Maar als DJ REsound is hij wel bij velen bekend. De in Beers geboren en getogen DJ woont nu in Oss en is vaste gast op veel feesten en partijen in onze regio. Door de coronacrisis heeft hij het met draaien op locatie wat rustiger, maar vervelen doet hij zich beslist niet.

“Normaal gesproken heb ik het wel veel drukker,” vertelt Johan. “Maar sinds vorig jaar maart de afzeggingen van feestjes begonnen, heb ik me niet verveeld. Ik wilde altijd al leren om gitaar te spelen en daar ben ik toen mee begonnen. Ik kon er helemaal niets van en oefende tot mijn vingers bloedden. Op een gegeven moment lukte het steeds beter. Ik leerde wat akkoorden en deelde op Facebook wat muziek. De reacties waren erg goed en ik heb dat wat uitgebouwd. Vorige week had ik al mijn eerste boeking bij een speurtocht van een scouting waar ik ruim twee uur heb staan pingelen en zingen. Mensen kregen weer een lach op hun gezicht en eindelijk kon ik weer entertainen. Dat was echt geweldig.”

Het repertoire wat Johan op gitaar live speelt is zeer gevarieerd. Hij is van plan om dit straks als de feesten weer van start gaan ook te combineren met zijn optredens als DJ. “Als DJ doe ik heel veel huwelijksfeesten. Als mensen trouwen dan heb je overdag de ceremonie en daarna wat tijd om te chillen. Ik krijg nu ook de vraag of ik dan overdag de gitaar erbij wil pakken om wat muziek te maken en dan in de avond als DJ op kan treden. Dit had ik een half jaar geleden nog niet bedacht, maar nu zie ik dat wel gebeuren.” Op deze manier zorgde corona dus voor Johan ook voor extra creativiteit en een uitbreiding van zijn toch al behoorlijk brede muzikale kwaliteiten.

Want Johan heeft ook een eigen studio waarin hij actief is: “Daar begon het in de jaren negentig allemaal. Ondertussen heb ik daar wat professioneler materiaal en ik merk dat steeds meer mensen de weg naar deze studio vinden.” Veel zangers en zangeressen komen bij Johan om hun nummers op te nemen. “Ik maak en bewerk ook de muziekbanden om er ook een eigen sausje overheen te kunnen gooien. Veel orkestbanden zijn van een kwaliteit waarvan ik denk dat het beter kan en die kan ik dan eventueel wat pimpen.” In deze studio maakt hij ook eigen mixen van bekende nummers. Veel van deze mixen zijn terug te vinden op www.djresound.nl

Beluister het hele interview met DJ REsound in de podcast van Het 12uurtje via Spotify, Apple of op de podcastpagina op www.het12uurtje.nl.