Op zoek naar nieuwe verlichting voor je plafond? Je kunt hier in Mill en omstreken natuurlijk een willekeurige verlichtingszaak binnenwandelen en daar wat mooie spotjes scoren, maar een slimmer koper kijkt eerst even op internet. Je kunt namelijk plafondspots online bestellen en daarmee veel geld besparen. Een ander groot voordeel van online shoppen is dat je in één oogopslag een veel groter assortiment kunt bekijken dan je gewoonlijk in een showroom vindt.

Waarom ledverlichting?

Ledverlichting is, in vergelijking tot andere vormen van verlichting, bijzonder zuinig. Door bestaande traditionele verlichting te vervangen door ledverlichting begin je dus al direct te besparen op je energieverbruik. Dat is goed voor de portemonnee en ook goed voor het milieu! Bovendien gaat ledverlichting ook veel langer mee dan de verlichting die vroeger gangbaar was. Daardoor hoeven er dus minder lampen te worden geproduceerd en ook daarmee ontzie je het milieu natuurlijk in belangrijke mate.

Persoonlijke smaak

Elk interieur is uniek en daar hoort de juiste verlichting bij. Je persoonlijke smaak is daarbij natuurlijk van doorslaggevend belang. Je kunt kiezen voor inbouwspotjes, maar soms bereik je juist met opbouwspotjes het gewenste resultaat. Sommige inbouwspotjes zijn kantelbaar, dat geeft weer een heel ander effect. Bovendien is het van belang om in ruimtes als de keuken en de badkamer speciale ledverlichting aan te schaffen, die geschikt is voor het gebruik in vochtige ruimten. Heb je in enkele kamers te maken met een zeer beperkte inbouwruimte? Dan valt ook daar meestal wel een mouw aan te passen, door de juiste spotjes te kiezen.

Grote keus

Elke kamer vraagt eigenlijk om een andere vorm van verlichting. Om de juiste sfeer te kunnen creëren moet alles goed op elkaar afgestemd zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de kleur van de spotjes zelf, maar ook aan de lichtkleur en de intensiteit van het licht. Je kunt bijvoorbeeld met een dimmer werken om precies de juiste sfeer te bereiken.

Speciale dimmer

Houd er wel rekening bij dat niet alle ledverlichting te dimmen is. Als het niet expliciet bij de spotjes aangegeven wordt, is de ledverlichting niet geschikt om te dimmen. En ook als je wel kunt dimmen, heb je daar wel een speciale dimmer voor nodig. Je kunt hiervoor niet hetzelfde type dimmer gebruiken als voor halogeenlampen of gloeilampen gebruik worden. Dit kan leiden tot onherstelbare schade, dus probeer dit nooit uit.