Foto: Cockie Kremers

Binnenkort gaat men van start met de bouw van een appartementencomplex en enkele grondgebonden woningen op het voormalige terrein van de bibliotheek, Marienweerd en garage Vlaar in Mill. Er komen woningen met hun voordeur aan de Bernhardstraat en Oranjeboomstraat.

Maar 4 patio woningen, deze worden gesitueerd op de voormalige locatie van de bibliotheek, komen aan de Kees Bastiaanshof. Dit als nagedachtenis aan deze Millse kunstschilder die het grootste deel van zijn leven werkte en woonde aan de Bernhardstraat in Mill.

Kees Bastiaans (1909-1986) is geboren en getogen in Mill en heeft zijn hele leven hier gewoond en gewerkt. Hij ontwikkelde in de loop der jaren een geheel eigen stijl en is bekend geworden om de vertolking van alle elementen uit het Brabantse leven. Tijdens zijn werkzame leven maakte hij circa 4000 schilderijen en ontelbare litho’s, gouaches et cetera. In de kerk van Mill bevindt zich een mooi glas in lood raam van zijn hand. Werk van Bastiaans is over de hele wereld verspreid.

In Cultureel Centrum Myllesweerd is ook het mozaïek te zien wat uit het woonhuis van de kunstschilder aan de Bernhardstraat komt. Ook het kunstwerk van 2 katten aan het gemeentehuis van Mill en Sint Hubert en een kunstwerk aan de buitenzijde van wijkaccommodatie de Wester aan de Havikstraat in Mill is van de hand van Kees Bastiaans. Ook zijn er banken vervaardigd met de bekende katten.