Bij Spring Kinderopvang IKKE werken we met het thema “Eet Smakelijk”. Deze 6 weken staan in teken van eten en drinken. De kinderen ruiken en proeven verschillende soorten eten en drinken. De kinderen praten over eten, of ze iets lekker vinden of niet lekker vinden.’

Het thema “Eet Smakelijk” is een onderdeel van het VVE programma Uk & Puk. Uk & Puk is een uniek programma voor kinderen van 0-4 jaar, waarin spelen centraal staat. Het is educatief en toegespitst op meerdere ontwikkelingsgebieden en draagt bij aan een goede start op de basisschool. Bij Uk & Puk zijn 11 thema’s die aansluiten op de belevingswereld van de kinderen. Bij elk thema horen stimulerende activiteiten, die worden ingezet op de groep van uw kind. Deze activiteiten kunnen individueel, in kleine groepjes of met de hele groep worden uitgevoerd. De eigen inbreng van de kinderen is erg belangrijk.

We zijn het thema “Eet Smakelijk” gestart met een Paasontbijt voor de kinderen van het kinderdagverblijf, peuteraanbod en ook Stichting Lotta. Vanwege de huidige maatregelen hebben de groepen apart van elkaar genoten van een gezellig Paasontbijt. De kinderen hadden zelf een mooie placemat gemaakt. Er waren krentenbolletjes, broodjes en natuurlijk een lekker eitje! Het was smullen!!

We maken ons eigen restaurant op de groep en Puk is de kok. De kinderen dekken de tafel en spelen met een echt servies. Kinderen komen in het restaurant eten, bestellen van de menukaart en de ober brengt het eten en drinken. De kok maakt het eten en de afwasser ruimt het weer op. Er moet natuurlijk ook betaald worden na afloop!

In de zandwatertafel hebben we ongekookte pasta, macaroni en spaghetti samen met pannen en lepels. Dit is echt fantastisch om mee te spelen, te voelen en te ontdekken.

Tijdens dit thema staat bij IKKE het boek “Anna eet graag fruit” centraal. Anna gaat met haar mama naar de markt om fruit te kopen. De verschillende soorten fruit worden benoemd. Samen gaan ze hier een smoothie van maken. Bij IKKE gaan we het boek naspelen en gaan we samen ook een smoothie maken. We starten dan met het zoeken naar de verschillende soorten fruit en de andere ingrediënten. Samen snijden we het fruit in stukjes en doen we het in de blender. Uiteindelijk zullen we smullen van een heerlijke smoothie, net zoals Anna en haar moeder.

Ook de allerkleinste kinderen van de groep maken kennis met eten en drinken, proeven en ruiken.

Wil jij nu ook genieten van alle activiteiten die wij bij Spring IKKE, meld je dan snel aan!

Voor meer informatie over Spring Kinderopvang kunt u terecht op onze website www.spring-kinderopvang.nl.

Indien u geïnteresseerd bent in opvang voor uw kind(eren) kunt u op de website een rondleiding aanvragen op onze locatie. Wij heten u van harte welkom om op onze locatie te komen kijken en u de informatie te geven die u zoekt. U kunt ook altijd naar de locatie bellen voor meer informatie: 088-2088437/088-2088438.