Deze week hebben de nieuwe exploitanten (de zussen Yvonne en Peggy van Hout) samen met burgemeester Walraven de overeenkomst, over exploitatie en beheer van recreatiegebied De Kuilen, ondertekend. Vanaf 1 mei gaan zij met veel plezier aan de slag in het strandpaviljoen en zijn ze verantwoordelijk voor beheer en toezicht op het zwemstrand en de ligweide. Om de veiligheid van alle recreanten te kunnen garanderen gaan de zussen een solide samenwerking aan met Reddingsbrigade Erica.

Gunning

Op 31 december 2020 liep de contractperiode van de huidige exploitatie af. De gemeente Mill en Sint Hubert nodigde daarom alle geïnteresseerde uit zich in te schrijven, voor 22 oktober 2020, met een beheerplan voor de exploitatie van het recreatiegebied. Het beheerplan van Peggy en Yvonne van Hout sloot helemaal aan bij het gunningscriterium waarop de inschrijvingen werden beoordeeld. Een belangrijkpunt in het gunningscriterium is; dat de wensen die zijn opgenomen in de ‘visie De Kuilen’ tot hun recht komen.

Wethouder van den Boogaart is blij met de nieuwe exploitanten: “Peggy en Yvonne zijn twee super enthousiaste zussen die zich gepresenteerd hebben met leuke ideeën voor het paviljoen en het strand. Ze zijn zo enthousiast dat ze bereid zijn gebleken om hun huidige banen in te ruilen voor het aangaan van deze mooie uitdaging. Heel jammer dat ze door verschillende omstandigheden niet hebben kunnen starten vanaf 1 januari 2021. De latere start is voor een deel veroorzaakt door corona-beperkingen voor de horeca, maar ook vanwege onduidelijkheid over de invulling en bekostiging van het extra zwemtoezicht dat door de provincie wordt voorgeschreven. Het raadsbesluit hierover is op 15 april jl. genomen. Vanaf 1 mei hebben ze de mogelijkheid om aan de slag te kunnen gaan. Ik wens ze daarbij heel veel succes.”

Zus en zo

Peggy en Yvonne zijn al zo lang zussen als dat Peggy er is. Zij komen uit een gezin van vier kinderen, er zijn ook nog twee leuke broers. Yvonne is 48 jaar jong en werkt nog als projectmanager bij Happy Cactus, een reclamebureau in Eindhoven. Peggy is 39 jaar jong en werkt als projectmedewerker bij Theater De Blauwe Kei, theater op de Noordkade in Veghel. In oktober zagen ze de oproep van de gemeente Mill. Yvonne fantaseert al heel lang van haar eigen fietscafé en Peggy van haar eigen lunchcafé. Samen zijn ze al zolang dat ze bestaan een gouden team. Ze hebben al menig strandtent bezocht over de hele wereld. Daarom besloten ze deze kans niet te laten schieten en te reageren op de oproep van de gemeente.

Ambitie

Voor Yvonne en Peggy moet De Kuilen en aangename plek worden, waar je zowel in de zomer als winter goed kan toeven. “Wij zijn allebei grote Kuilen fans en willen graag dat het nog een leukere plek wordt om naartoe te gaan. We gaan er alles aan doen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zolang als we weten vieren we onze zomers al bij De Kuilen. We hebben dan ook vaak gezegd, hoe cool als je hier iets zou kunnen doen. En nu is het zo ver! We mogen samen gaan ondernemen bij De Kuilen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar voor deze zomer ligt onze focus bij het zorgen dat mensen wat lekkers te drinken krijgen en uiteraard ook een frietje of ijsje kunnen halen.” Aldus de zusjes.

Veiligheid en toezicht

Reddingsbrigade Erica gaat de zussen helpen en zorgdragen voor de zwemveiligheid van de recreanten in de zomerse weekenden en hopelijk ook nog in de vakanties. Reddingsbrigade Erica behoort met ruim 160 leden bij een van de grotere (in totaal 166) Reddingsbrigades in Nederland. Hun missie is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Dit doen zij door het geven van zwemles en opleiden van zwemmend en varend redders. Verder verzorgen zij EHBO en bewaken ze evenementen en wedstrijden op of aan het water. De brigade is regelmatig te vinden op de Kraaijenbergse Plassen en de Maas.