Foto: Cockie Kremers

Ook zondag 25 april is er tussen 12.00 uur en 14.00 uur weer veel variatie in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje te horen. Niet in de gelegenheid om live te luisteren? Beluister dan de herhaling op vrijdag tussen 13.00 uur en 15.00 uur of uitzending gemist via www.lokaleomroepmill.nl. De interviews zijn vlak na de live uitzending al te vinden in de podcast van Het 12uurtje via o.a. Spotify, Appel podcasts of de podcastpagina op www.het12uurtje.nl.

De openbare Boekenkast in Wilbertoord bestaat 5 jaar. Tiny van Lith is een van de initiatiefneemsters hiervan. In Het 12uurtje bellen Tom Raaijmakers en Corné Kremers met haar om over het hoe en wat van deze Boekenkast te praten.

In Mill gebeurde op 10 mei 1940 wel het een en ander. Om ervoor te zorgen dat we deze oorlogsgebeurtenis niet vergeten is er o.a. Sporen van de oorlog. Ontdek Mill heeft het initiatief genomen om op een route van 3,5km 12 informatiepunten te maken waar je via het scannen van een QR-code het verhaal kunt beluisteren. Vanaf 5 mei is deze route beschikbaar. Bart van Hees, voorzitter van Ontdek Mill geeft in Het 12uurtje een toelichting.

Wim Janssen uit Mill nam na 43 jaar afscheid van het brandweerkorps van onze gemeente. Met Wim kijken de programmamakers in Het 12uurtje terug op die tijd, welke veranderingen waren er zoal en waarom is het leuk om lid van het brandweerkorps te zijn. Maar ook wat hij als OVD anno 2021 zoal doet hoort u zondag.

De in Langenboom geboren Bram Dortmans vertrok in 2013 voor zijn studie naar Zweden. Maar nu woont en werkt hij alweer even in Indonesië. In Het 12uurtje bellen Tom en Corné aanstaande zondag met Bram en hoort u wat hij daar zoal doet.

Verder is er uiteraard weer het spelletje Pim Pam Pret, bellen Tom en Corné met de winnaar van de Neije Krant prijsvraag en is het Elvis-Time.