Foto: Cockie Kremers

Komende zondag zal burgemeester Walraven in besloten kring Piko Style aan de Kerkstraat 6 in Mill officieel openen. Vanaf maandag 10 mei is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in de winkel van Marie-Louise Konings en het assortiment aan sieraden, woonaccessoires en kleding te bekijken. Komende week zijn er alle dagen diverse leuke aanbiedingen.

Marie-Louise Konings is geboren en getogen in Volkel maar woont al heel wat jaren in Mill. Haar ouders waren ook ondernemers en hadden een groothandel in kunststof en polyester beelden en zuilen. “Mijn ouders zeiden vaak: ‘Marie-Louise, begin toch ook wat voor jezelf. Dat is altijd mooi.’ Maar ik dacht niet dat het wat voor mij was, dus dat heb ik nooit gedaan. Maar blijkbaar kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan, want zeven jaar geleden ben ik toch wat voor mezelf begonnen.” Dat kwam toen door een nichtje van Marie-Louise. “Zij woont in Eindhoven en verkocht sieraden. Dat vond ik wel erg mooi. Ik hou van kleding en sieraden en ben toen zelf begonnen met party’s geven bij mensen thuis. Dat waren er op een gegeven moment drie of vier per week en dat werd wat veel in combinatie met mijn baan en gezin. Toen heb ik de garage als showroom ingericht, maakte ik foto’s en begon een webshop.”

Naast de verkoop via internet organiseerde Marie-Louise ook af en toe inloopdagen. Maar een echte winkel in het centrum beginnen, is toch weer wat anders. “Dat was een idee van mijn man. Hij had een mooi pand te koop zien staan in de Kerkstraat en stelde voor dit te kopen zodat ik er een winkeltje kon beginnen. Ik twijfelde wel, want in deze tijd een winkel beginnen is toch wel spannend. Maar we zijn gaan kijken en toen dacht ik nog dat we het niet moesten doen. Ik kreeg er zelfs buikpijn van, maar kon het toch niet loslaten. Het is iets waar ik altijd van droomde en een mooier pand dan dit met woning en winkel komt er waarschijnlijk nooit meer vrij. Dus we hebben het gedaan en ik heb er nu zoveel zin in.”

Piko Style heeft een winkelruimte van 126m2. “Het assortiment wat ik had breiden we nu flink uit. Meer kleding, meer woonaccessoires en meer sieraden. Ik nodig iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Ik kijk er naar uit om klanten te ontvangen, een praatje te maken en ze een kopje koffie aan te bieden. Nu mogen er nog maar 4 mensen gelijktijdig in de winkel, maar evengoed neem ik de tijd voor alle klanten. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

In de openingsweek is Piko Style van maandag 10 mei tot en met zaterdag 15 mei alle dagen geopend, ook op Hemelvaartsdag. Check de Facebookpagina voor speciale acties en aanbiedingen.