Zoek de verschillen tussen de twee foto’s. “Ons bereikte het trieste bericht dat het trekpontje over de Lage Raam op zijn kop lag. Omgekieperd door vandalen. Gelukkig heeft Danny Rutten, met hulp van Jean Piërre, Jerom en Suze van Diepenbeek, het zondag met de kraan weer recht kunnen zetten en is er niets kapot”, zegt Hans Vermeulen, voorzitter van ZLTO Land van Cuijk.

Enkele jaren geleden hebben ZLTO Land van Cuijk Noord in samenwerking met gemeente Mill en Sint Hubert, waterschap Aa en Maas, gebiedsplan Verborgen Raamvallei, Heemkunde Sint Huybert en Milieuvereniging Land van Cuijk een wandelroute, het Bokkenpad, uitgezet. Onderdeel daarvan is het pontje over de Lage Raam. Aan het einde van de Hapse dijk kun je naar de overkant naar de Oude Scheiwal via een voetgangerspontje. Veel wandelaars maken gebruik van het trekpontje en genieten daar van het uitzicht over het boerenland en de akkers in alle seizoenen van het jaar.

“We bedanken Danny Rutten en familie van Diepenbeek voor hun snelle actie. Aan de vandalen wil ik meegeven dat het leuker is om gewoon met het pontje over te steken en thuis of op de sportschool met gewichten te gaan spelen”, besluit Hans Vermeulen.