Peggy en Yvonne van Hout zijn de nieuwe exploitanten van het strandpaviljoen op de Kuilen tussen Mill en Langenboom. De zussen uit Zeeland en Schaijk zijn op dit moment volop aan de slag om eind mei de deuren te kunnen openen. Vanaf dat moment kan iedereen terecht in ‘Strandbar Goeiedag’.

Eind april kregen Peggy en Yvonne van Hout definitief te horen dat zij aan de slag konden in het paviljoen op de Kuilen. “Het was super spannend,” vertelden de dames afgelopen zondag in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje. “Er waren wat slapeloze nachten. Want eerst kon het wel, toen weer niet en toen uiteindelijk toch weer wel.” Er werd nog overlegd over het zwemtoezicht op de Kuilen en daardoor duurde het langer voor de gemeente een besluit nam rond de exploitatie. “Wij zijn geen toezichthouders, maar dat was wel iets dat erbij hoorde. Met reddingsbrigade Erica hebben we nu een contract dat zij tot in september in de weekenden toezicht houden en 6 weken in de zomervakantie. Voor de overige momenten moeten we nog wat bedenken, dus als er enthousiaste EHBO’ers zijn die ons willen helpen: meld je aan bij ons.”

Al langer droomden Peggy en Yvonne van een eigen onderneming. “Yvonne was al bezig om een fietscafé van de grond te krijgen en van mij was het al een lang gekoesterde wens een eigen lunchcafé te beginnen. De Kuilen is mijn lievelingsplek en hier komt nu alles samen.” Toen ze de oproep van de gemeente Mill en Sint Hubert zagen dat men exploitanten zocht voor het strandpaviljoen twijfelden ze dan ook geen moment. “Wij konden bij de gemeente zelf wel aangeven dat we de juiste personen waren voor het paviljoen, maar we hebben dat onze vrienden laten doen. We hebben video’s van hen gekregen en die hebben we aan elkaar geplakt. Verder zijn we zelf echte strandliefhebbers en zijn er veel plekken op de wereld die we al bezocht hebben. Van Aruba en Florida tot de Filipijnen hebben we strandtenten bezocht. We hadden dus wel al een idee hoe het moest gaan worden. Dat alles hebben we met foto’s en een uitgewerkt plan in een boek verwerkt.”

Het opstarten van ‘Strandbar Goeiedag’ zal in fases gebeuren. “Er kan hier echt veel en we hebben zoveel plannen. Maar nu werken we er eerst aan om eind mei open te gaan met een soort testweekend. In de zomer willen we een leuke plek zijn voor iedereen en daarna gaan we verder zaken organiseren.” Yvonne werkt nu nog bij een reclamebureau in Eindhoven en Peggy bij een theater en dit ronden ze deze maand af. Vanaf juni kunnen ze zich dan volledig richten op de exploitatie van ‘Strandbar Goeiedag’ in natuur- en recreatiegebied de Kuilen.

Beluister het hele interview met Peggy en Yvonne via de podcast van Het 12uurtje. Dit kan via o.a. Spotify, Apple podcast of op de podcastpagina op www.het12uurtje.nl.