Vanwege het Covid-19 virus is het op dit moment onduidelijk of D’n Inloop geopend is en zo ja, op welke tijd(en). Neem hierover contact op met Langenboom Zorg Centraal of de Wis. De Computerinloop gaat tot nader bericht niet door.

Laten we het weer eens over de muis hebben en dan met name de muis op een laptop. Daar zit in het midden voor het toetsenbord een muisplaat ingebouwd die door fabrikanten verschillend genoemd wordt maar het principe is gelijk. HP noemt het een Clickpad. Als je die muisplaat gebruikt is het handig om met meerdere vingers van één hand te werken. Dat vraagt even oefenen maar geloof me het is superhandig. Scrollen, schuiven, in-of uitzoomen kan allemaal ingesteld worden. Dat doe je door, na het indrukken van de Windows toets het woordje ‘muis’ te typen en te klikken op ‘Muisinstellingen’. In het daaropvolgende scherm klik je (rechts) op: ‘Extra muisopties’. Het volgende scherm heeft tabbladen, kies tabblad ‘Clickpad-instellingen’ en klik hierin op de knop ‘Clickpad-instellingen’ Ik heb daar (linksonder) op de knop ‘Standaardinstellingen’ geklikt en de vinkjes verschijnen onder ‘Bewegingen’ met meerdere vingers en in ‘Tikken’ en ‘Klikken’. Met ‘OK’ ga ik terug naar het tabblad.
Nu valt het me in de praktijk op dat veel mensen een losse muis gebruiken, al dan niet met ‘staart’ (draad) Als je een losse muis gebruikt kan die muisplaat behoorlijk hinderlijk zijn. Daarvoor is de optie om de muisplaat uit te schakelen op dat tabblad. Je ziet de zin ‘Intern aanwijsapparaat uitschakelen als een extern USB-apparaat wordt aangesloten’. Klik één keer in het vierkantje ervoor en sluit af met ‘OK’. Nogmaals; de benaming verschilt voor elk laptopmerk maar het principe is gelijk.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop dus niet door. Héb je corona: beterschap. Heb je het niet: hou het gezond.