Stichting Natuurgebied De Kuilen is opgericht door omwonenden van De Kuilen in Langenboom. De stichting heeft als doel om Natuurgebied De Kuilen niet alleen te behouden in haar huidige vorm maar ook een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van nieuwe natuur en onderhoud van het gebied door bijvoorbeeld opschoondagen en andere burgerinitiatieven. De eerste verdienste van de stichting is de aankoop van ruim 5 hectare grond grenzend aan de Langenboomse bossen en het recreatiestrand.

De afgelopen maanden is De Kuilen veelvuldig onderwerp van gesprek in de regio naar aanleiding van de plannen van een ondernemer om een vakantiepark te realiseren in het hart van het natuurgebied. Op de betreffende 5 hectare waren o.a. 900 parkeerplaatsen ten behoeve van het vakantiepark en het strandbad voorzien.

De Stichting is voornemens de aangekochte grond te ontwikkelen tot natuur/bosgebied met een aantal mooie wandelpaden en is in overleg met Natuurmonumenten voor het beheer hiervan. Verder gaat Stichting Natuurgebied De Kuilen een alternatief plan presenteren aan de Gemeente, Natuurmomenten en andere belanghebbenden voor de ontwikkeling van nieuwe natuur op de oude motorcrossbaan en het aangrenzende braakliggende terrein. Hiervoor bestaan verschillende subsidieregelingen.

Stichting Natuurgebied De Kuilen voorziet een prachtige nieuwe ontwikkeling waarbij in totaal 12,5 hectare extra bossen en natuur met mooie wandel en fietspaden worden toegevoegd aan het gebied en waarbij het vrij toegankelijke recreatiestrand op fraaie wijze overloopt in nieuwe natuur (het strand moet uiteraard haar lokale recreatiefunctie behouden). Dit alles voor én door inwoners van de regio.

Stichting Natuurgebied De Kuilen financiert de aankoop door middel van een subsidieregeling van het Groen Ontwikkelingsfonds Brabant, eigen gelden en fondsenwerving. Wilt u ook een bijdrage leveren aan dit mooie nieuwe stukje natuur? Neem dan contact op met Stichting Natuurgebied De Kuilen via; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..