Ralf en Bianka Berends in Mill behaalden begin deze week het Zilveren predicaat van de SGS - Barometer Duurzame Bloemist. Een garantie dat de gediplomeerde bloembinder duurzamer onderneemt én duurzamer inkoopt in hun winkel aan de Hoogstraat in Mill.

Zij vonden dat ze niet achter mochten blijven, het is een stuk bewustwording van je eigen bedrijf en natuurlijk is het milieutechnisch ook beter. Met dit certificaat geven ze de garantie af dat bedrijfsvoering en inkoop duurzamer zijn. Bloemisten die gecertificeerd zijn worden jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke instanties.

Keurmerken zijn onder meer: EKO/Biologisch, On the way to Planet Proof, MPS-A(+) én Fairtrade / Max Havelaar.

Ralf: “Naast dat we doen aan afvalscheiding, een groene energieleverancier, LED-verlichting, verantwoorde verpakkingsmaterialen en fairtrade snijbloemenvoeding kopen we bloemen in bij telers en groothandel die steeds meer werken aan duurzaamheid en waar mogelijk en beschikbaar met biologische bloemen".

Volgende maand leggen ze bij Berends Bloemsierkunst zo’n 40 zonnepanelen op onze daken en verzorgen voor een groot gedeelte hun eigen energie.

"We waren al behoorlijk bewust bezig maar doordat alles zwart-op-wit komt te staan wordt je je nog bewuster, belangrijk voor Mens én Milieu”, aldus een hele blije Ralf Berends.