Ondertussen zitten we al ruim een jaar thuis en bewegen we een stuk minder dan dat we normaal gesproken zouden doen. Dit kan grote gevolgen hebben voor zowel uw lichamelijke als uw geestelijke gezondheid.

Door de toegenomen passiviteit hebben met name mensen op latere leeftijd, een verhoogde kans op verlies van spiermassa en spierkracht. Doordat we minder de deur uitgaan en daardoor veel minder in beweging zijn, wordt ook het risico op vallen verhoogd. Bewegen is het beste medicijn om dit alles zoveel mogelijk tegen te gaan. Bewegen heeft veel positieve effecten op de lichamelijke gezondheid, namelijk:

  • verbeterde mobiliteit, conditie en spierkracht
  • lager valrisico
  • stimuleert de spijsvertering
  • procesvertragend bij osteoporose en de ziekte van Parkinson
  • u blijft langer zelfredzaam

Daarnaast doet bewegen ook iets met ons brein. Wanneer u voldoende beweegt raken uw hersenen goed doorbloed en krijgen ze de voeding en zuurstof die ze nodig hebben. De positieve effecten van bewegen voor de hersenen zijn dan ook als volgt:

  • een verbeterd denkvermogen: geheugen, aandacht en begrijpen.
  • verbeterde nachtrust
  • verbeterde stemming en minder stress

Persoonlijke begeleiding met één op één beweegsessies aan huis of in de buitenlucht

Vind u het lastig om aan uw dagelijkse dosis beweging te komen? Omdat u zichzelf er niet toe kan zetten of omdat u simpelweg gewoon niet weet wat u moet doen? Dan wil ik u daar graag bij helpen met één op één beweegsessies aan huis of in de buitenlucht. In een veilige vertrouwde omgeving werken aan uw gezondheid. Ik sta voor u klaar. U krijgt een persoonlijk beweegprogramma afgestemd op uw behoeftes en mogelijkheden. Indien gewenst krijgt u aanvullende oefeningen die u zelfstandig uit kunt voeren. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Wilt u meer informatie voor uzelf, uw partner, familielid of cliënt? Neem dan een kijkje op mijn website www.beweeggeluk.nl of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefonisch kan dit via 06-20986649.

Goed om te weten. Tijdens de beweegsessies draag een mondkapje, desinfecteer mijn handen en als zorgmedewerker ben ik (Nina Swartjes) volledig gevaccineerd tegen het coronavirus.